Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Duminică, 07 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

28 Octombrie 2020
Vizualizari: 349
Comentează add

Germania, măsuri dure de stopare a epidemiei de COVID-19

rador

Foto: Arhivă.

Cancelarul Germaniei a anunţat miercuri, în urma întâlnirii cu reprezentanţii guvernelor federale, noi măsuri de stopare a răspândirii infecţiei cu coronavirus, pe fondul creşterii numărului zilnic de cazuri de COVID-19, transmite Reuters.

Angela Merkel a declarat că situaţia a ajuns în punctul în care oficialii din sănătate nu mai pot da informaţii despre originea infectărilor în 75% din cazuri.

Cancelarul german a subliniat că au fost adoptate măsuri foarte dure, care vor fi aplicate la nivelul întregii ţări. Astfel, germanii trebuie să îşi anuleze toate călătoriile neesenţiale, hotelurile nu vor mai fi deschise decât pentru scopuri neturistice, sălile de cinema şi sălile de teatru vor fi închise, adunările private vor fi limitate la maximum 10 persoane, membri ai maximum două gospodării.

De asemenea, şcolile şi grădiniţile vor rămâne deschise, la fel şi magazinele, dar cu aplicarea măsurii de distanţare fizică, în magazine alocându-se un spaţiu de 10 metri pătraţi pentru o persoană.

Efectul măsurilor introduse acum va fi analizat după două săptămâni, a mai spus Angela Merkel şi a precizat că guvernul german va acorda sprijin economic pentru companiile afectate de restricţii, iar micile întreprinderi vor primi de la stat valorea a 75% din venituri, ca măsură de sprijin.

Noile măsuri agreate de guvernul federal şi guvernele statale vor intra în vigoare începând cu 2 noiembrie.

(RS)


Etichete germaniacoronavirusangela merkel(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live