Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Joi, 15 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

16 Martie 2020
Vizualizari: 659
Comentează add

Detaliile privind noile restricţii de la frontiere nu au fost încă anunţate, însă presa relatează că navetiştii şi traficul de mărfuri nu vor intra sub incidenţa acestora.

Germania îşi închide parţial frontierele cu Franţa, Austria şi Elveţia

sergiu-stet

 Foto: Arhivă.

Germania îşi va închide parţial frontierele cu Franţa, Austria şi Elveţia, într-o tentativă de limitare a epidemiei de coronavirus.
 
Decizia a fost luată la o întâlnire dintre cancelarul Angela Merkel şi liderii mai multor regiuni de frontieră.
 
BBC transmite că restricţiile vor intra în vigoare în această dimineaţă. Germania a rezistat până acum presiunilor de a-şi închide frontierele pentru a nu periclita Acordul Schengen, care garantează libera circulaţie în interiorul Uniunii Europene.
 
După ce Europa a devenit epicentrul epidemiei de coronavirus şi Franţa a fost închisă, autorităţile de la Berlin au decis să acţioneze. Detaliile privind noile restricţii de la frontiere nu au fost încă anunţate, însă presa relatează că navetiştii şi traficul de mărfuri nu vor intra sub incidenţa acestora.
 
Zeci de milioane de europeni se confruntă deja cu restricţii fără precedent asupra vieţilor lor cotidiene, iar limitarea libertăţilor lor pare că se va amplifica până când virusul va putea fi controlat. 

Etichete coronavirusradioGermaniafrontierăSchengem

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live