Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România

26 Aprilie 2015
Vizualizari: 1715
Comentează add

Fostul director al SRI, George Cristian Maior, şi-a lansat ieri la Târgul de Carte Gaudeamus volumul "Incertitudine. Gândire strategică şi relaţii internaţionale în secolul XXI"

George Maior, lansare de carte la Târgul Gaudeamus de la Cluj-Napoca

radio-romania

Foto: Radio Cluj.

Volumul lansat de George Maior la Târgul Gaudeamus organizat de Radio România se dorește o pledoarie în favoarea adoptării unei abordări strategice pentru a ne feri "de pericolele care, cu siguranţă, vor veni şi ne vor afecta".

Fostul director al SRI, George Cristian Maior, şi-a lansat, sâmbătă, în penultima zi a Târgului de Carte Gaudeamus, de la Cluj-Napoca, volumul "Incertitudine. Gândire strategică şi relaţii internaţionale în secolul XXI".

Cartea se doreşte, după cum chiar el a zis, o pledoarie în favoarea adoptării unei abordări strategice din partea statului român, pentru a ne feri "de pericolele care, cu siguranţă, vor veni şi ne vor afecta".

Vasile Dâncu este cel care i-a semnat prefaţa, dar şi autorul cărţii "Triburile. Patologii ale politicii româneşti, de la Revoluţie, la generaţia Facebook", una dintre candidatele la titlul de Cea mai Râvnită Carte, care va fi decernat mâine, alături de alte premii.

"Eu cred că ideile trebuie promovate, trebuie să se constituie colegii invizibile de intelectuali în jurul marilor idei, trebuie să construim solidarităţi. Noi ne-am pierdut, după 1990, ceea ce aş numi eu instituţiile admiraţiei. La noi, când cineva scrie o carte, nu îl bagă nimeni în seamă sau îl critică mai degrabă. Eu m-am bucurat foarte mult că am o aşa mare echipă de prieteni şi că au venit aici. Or, asta îmi dă curajul şi îmi dă puterea să scriu, chiar dacă nu cred că voi schimba lumea printr-o singură carte", a spus Vasile Dâncu, într-o declaraţie în exclusivitate pentru Radio Cluj.

Reprezentanţii editurilor expozante la Târgul Gaudeamus de la Cluj-Napoca observă o creştere a vânzărilor faţă de anul trecut, cu peste 40 %.

De altfel, performanţa acestei ediţii a fost remarcată şi de primarul Emil Boc.

"Clujul îşi confirmă statutul de oraş cultural, de oraş universitar, de oraş iubitor al cărţii - chiar ce am văzut azi în Piaţa Centrală a oraşului, trei cărţi excepţionale, de trei autori recunoscuţi, care abordează, în contexte diferite, trei teme importante, de la primul Război Mondial, partea politica actuală şi geostrategie sau geopolitică prezentă şi viitoare. Cărţile lui Vasile Sebastian Dâncu, George Maior, ale prorectorului Universităţii Babeş-Bolyai sunt cărţi de referinţă pentru lumea noastră clujeană şi care, cred eu, dau consistenţă şi greutate acestui teren", a declarat Emil Boc.

Porţile Târgului de carte "Gaudeamus" de la Cluj - Napoca se închid pentru public astăzi, la ora 15:00.


Etichete Targul GaudeamusGeorge MaiorRadio RomaniacartelansareSRICluj-NapocavolumVasile Dancu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live