Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Joi, 02 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

29 Octombrie 2018
Vizualizari: 1587
Comentează add

Şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, participă la Ziua Distinşilor Vizitatori din cadrul exerciţiului NATO din Norvegia.

Generalul Ciucă prezent la exerciţiul NATO din Norvegia

radu-dobritoiu

Şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, participă mâine la Ziua Distinşilor Vizitatori din cadrul exerciţiului NATO, care are loc în Norvegia. Este cea mai amplă aplicaţie a Alianţei Nord-Atlantice de la finalul Războiului Rece, manevre militare la care participă peste 45.000 de militari din 30 de state membre ale NATO şi partenere. Înainte de a pleca la acest exerciţiu, generalul Nicolae Ciucă a declarat pentru Radio România Actualităţi.

Gen. Nicolae Ciucă:

"Este un exerciţiu foarte important al Alianţei, unde sunt implicate toate ţările membre NATO. România nu putea să lipsească. Suntem parte la tot ceea ce înseamnă partea de planificare şi executare a exerciţiului. Vedem la faţa locului modul în care militarii români şi-au îndeplinit misiunile ce le-au revenit în cadrul acestui exerciţiu. Exerciţiu în sine are menirea să scoată în evidenţă caracterul acesta de unitate şi spiritul decizilor care s-au luat la summitul NATO, care au avut ca menire să întărească partea aceasta de descurajare şi apărare a Alianţei, nu neapărat într-un sector anume, ci într-o abordare de 360 de grade".

Redactorul nostru, Radu Dobriţoiu, aminteşte că România participă la exerciţiul NATO din Norvegia cu 50 de ofiţeri de comandă şi stat major. Anul viitor se va desfăşura pe teritoriul României un exerciţiu similar - Saber Guardian 2019.
 


Etichete Exclusiv RadioTrident Juncture 2018general Nicolae Ciuca,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live