Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (continuare) Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mona Constantinescu, Constanţa

23 August 2010
Vizualizari: 1883
Comentează add

Târgul de carte a fost vizitat "de peste 7.000" de persoane, turişti dar şi localnici, care au vizitat standurile celor 47 de edituri. Proiectul "Cărţile se întorc acasă" a beneficiat de un sprijin important din partea publicului.

Gaudeamus, la final

mona-constantinescu-constanta

Public Gaudeamus. Foto: Agerpres.

Cea de-a doua ediţie a Târgului de carte Gaudeamus-Mamaia s-a încheiat aseară şi, odată cu ea, a ajuns la final şi proiectul din acest an, denumit generic "Caravana Gaudeamus".

Este vorba de o serie de târguri de carte organizate în mai multe oraşe cu scopul de a facilita accesul cititorilor la ofertele editorilor.

Peste 7.000 de persoane, turişti dar şi localnici, au trecut pe la standurile celor 47 de edituri care au adus la această ediţie o bogată ofertă de carte, cele mai noi si de succes apariţii editoriale, de la carte de specialitate la beletristică, în pachete promoţionale şi cu discounturi importante.

Mai mult, ediţia din acest an a Târgului Gaudeamus a organizat 16 evenimente atractive, printre care s-au regăsit lansări şi prezentări de carte şi publicaţii, cafenele literare, concursuri interactive pentru public, alături de ocazia oferită vizitatorilor de a-şi exprima opiniile şi a stabili propriile ierarhii privind participanţii şi cărţile prezentate.

Cei care au dorit să renunţe la câteva cărţi din bibliotecă le-au adus la târg, de unde vor merge în bibliotecile rurale din judeţul Constanţa.

Astfel, publicul a contribuit direct la proiectul "Cărţile se întorc acasă", un proiect iniţiat şi susţinut de Radio România, prin care se urmăreşte colectarea cărţilor de la persoane fizice sau edituri care sunt dispuse să le doneze pentru bibliotecile din mediul rural.

La târgul de la Mamaia au participat, pe lângă agenţii de difuzare şi firme multimedia, 22 de edituri româneşti şi 16 edituri străine.


Etichete Ştiri Sud-EstGaudeamustârgcarteRadi România

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live