Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

2 Iulie 2018
Vizualizari: 458
Comentează add

Cu excepţia reprezentantului USR, toţi membrii comisiei au votat favorabil.

Gabriel Vlase a fost avizat pozitiv de comisia pentru activitatea SIE

radiojurnal

 Gabriel Vlase. Foto: facebook.com/gabriel.vlase

Social-democratul Gabriel Vlase - propus de preşedintele României pentru funcţia de director la Serviciului de Informaţii Externe - a primit aviz pozitiv din partea Comisiei Parlamentare pentru Contolul Activităţii SIE.

Cu excepţia reprezentantului USR, toţi membrii comisiei au votat favorabil. La finalul audierilor, care s-au desfăşurat cu uşile închise, Gabriel Vlase a vorbit despre priorităţile sale ca şef al SIE, dacă şi plenul reunit al Parlamentului va accepta numirea sa.

"Sunt situaţii care trenează de ceva ani, în ceea ce priveşte armonizare legislaţiei. În al doilea rând, situaţiile specifice din aparat, pentru că şi acolo sunt probleme în ceea ce priveşte încadrarea, în ceea ce priveşte beneficiile. Există o recomandare, dacă vreţi, a DCAF-ului de la Geneva, care se ocupă cu supravegherea activităţii serviciilor de informaţii din punct de vedere legal, un fel de Comisie de la Veneţia, care întotdeauna a recomandat la luarea deciziei să participe mai mulţi decidenţi politici", a declarat Gabriel Vlase. 

Conducerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor vor stabili caledarul dezbaterilor şi data la care propunerea pentru şefia SIE va fi supusă aprobării plenului reunit al Parlamentului - transmite redactorul nostru Iulia Gherman.


Etichete Gabriel VlaseavizServiciul de Informaţii ExterneUSRPSD

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live