Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

19 Ianuarie 2022
Vizualizari: 234
Comentează add

Furnizorii de energie electrică şi gaze spun că noile plafoane propuse de guvern pentru compensare și plafonare au început să fie aplicate.

Furnizorii de energie vor aplica mai întâi plafonarea și apoi compensarea

florin-lepadatu

Foto: Arhivă.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - După discuţiile de ieri de la Palatul Victoria, la care premierul Nicolae Ciucă a prezentat și propunerile de scădere a plafoanelor la energie și gaze și creșterea limitei de consum, ce vor fi aprobate săptămâna viitoare, furnizorii s-au declarat de acord cu intenția Guvernului, aceasta mai ales că aceștia nu vor suportă cheltuielile pentru plafonare și compensare, care vor fi decontate de la bugetul de stat.

Bogdan Isopescu relatează: ”Furnizorii spun că noile plafoane propuse de guvern pentru compensare și plafonare sunt ușor de aplicat în condițiile în care schema de sprijin rămâne aceeași ca formulă de calcul, diferența este că noile plafoane se aplică mai multor consumatori. În acest moment toți furnizorii au înțeles cum să emită facturile, aplicând mai întâi plafonarea și apoi compensarea. Inclusiv problema recalculării facturilor acolo unde este cazul a fost rezolvată.


Laurențiu Urluescu, Asociația Furnizorilor de Energie din România: ”Toţi furnizorii au aplicat legea. Deja o mare parte din facturile de regularizare au fost transmise. Cine nu a primit încă regularizare va primi în cel mai scurt timp.”

Însă principala nemulțumire în rândul celor mai mulți furnizori rămâne comunicarea cu guvernul. Dacă de multe ori nu există consultări, atunci când ele au loc executivul pare a fi interesat doar de punctul de vedere al celor cinci furnizori mari de ultimă instanță, cum a fost cazul consultărilor de acum, în timp ce restul furnizorilor, în număr de câteva zeci, nu sunt consultați nici măcar prin intermediul asociațiilor de profil din care aceștia fac parte.”


Etichete gaze

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live