Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Miercuri, 03 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

3 Martie 2015
Vizualizari: 1071
Comentează add

Corpul lui Boris Nemţov a fost depus la Centrul Saharov, pentru drepturile omului, iar printre personalităţile care s-au dus să-l omagieze s-a aflat şi ambasadorul Statelor Unite

Funeraliile lui Nemţov au adunat mii de oameni

alexandru-beleavski-moscova

 Funeraliile lui Nemţov au adunat mii de oameni. Foto: Alexandr Beleavski-arhivă.

Mii de oameni participă la Moscova la funeraliile lui Boris Nemţov, critic acerb al puterii din Rusia, asasinat vinerea trecută pe un pod de lângă Kremlin. 

Corpul a fost depus la Centrul Saharov, pentru drepturile omului, iar printre personalităţile care s-au dus să-l omagieze s-a aflat şi ambasadorul Statelor Unite. 
 
De altfel, mai mulţi diplomaţi şi politicieni străini iau parte la funeralii. 
 
Altora, precum preşedintele Senatului polonez, le-a fost însă interzisă intrarea în Rusia. 
 
Nici liderul opoziţiei, Aleksei Navalnîi, aflat în închisoare pentru două săptămâni, nu a primit permisiunea să participe la înmormântare.   
 
Ceremonia nu are un caracter oficios, lângă sicriul depus pe un podium improvizat în sală aflându-se familia, rudele şi prietenii săi apropiaţi. 
 
Câteva mii de oameni au trecut prin dreptul sicriului pentru a aduce un ultim omagiu unuia din cei mai proeminenţi lideri ai opoziţiei ruse, între aceştia numeroşi politicieni şi personalităţi publice, ca şi diplomaţi străini. 
 
Cei ce au dorit şi-au putut spune gândurile la un microfon instalat în sală, majoritatea preferând să vorbească despre personalitatea lui Boris Nemţov, nelipsind şi aprecierile politice. 
 
Preşedintele Vladimir Putin şi premierul, Dmitri Medvedev nu au fost prezenţi, dar şi-au trimis reprezentanţi. 
 
Din partea liderului de la Kremlin a participat reprezentantul său în Duma de Stat, Gari Minh, care a numit moartea lui Boris Nemţov o pierdere irecuperabilă pentru Rusia. 
 
Colegul de opoziţie al lui Boris Nemţov, fostul premier Mihail Kasianov, a subliniat că acesta va intra în istorie ca un reformator de succes, iar un alt fost premier Serghei Kirienko, în prezent şef al corporaţiei Rosatom, a apreciat că asasinarea lui Boris Nemţov îi avantajează pe cei ce doresc, a spus el "să dezechilibreze situaţia politică".
 
Ambasadorul UE la Moscova, Vygaudas Usackas, l-a numit pe Boris Nemţov un european adevărat.

Etichete Boris NemțovfuneraliiMoscovaRusiaKremlinpreşedintele Senatului polonezBogdan BorusewiczSaharovDmitri MedvedevVladimir Putin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live