Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Vineri, 15 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

25 Noiembrie 2020
Vizualizari: 186
Comentează add

Președintele Emmanuel Macron promite o campanie de vaccinare rapidă, masivă și transparentă, pe care guvernul o are în pregătire.

Franța vrea să înceapă vaccinarea anti-COVID "către sfârșitul anului"

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Paris, Franța. Foto: Arhivă/ Thomas SAMSON/ AFP

Franța își propune să înceapă vaccinarea anti-COVID a populației către sfârșitul anului, imediat ce producătorii vor finaliza studiile clinice și autoritățile sanitare vor acorda toate autorizațiile necesare.

Președintele Emmanuel Macron promite o campanie de vaccinare rapidă, masivă și transparentă, pe care guvernul o are în pregătire.

Înainte de lansarea campaniei propriu-zise, Înalta autoritate pentru sănătate din Franța va face un amplu exercițiu de comunicare publică, furnizând zilnic informații și recomandări utile cetățenilor; apoi, autoritățile sanitare, împreună cu statul și comunitățile locale vor defini modalitățile practice de organizare a vaccinării, în strânsă coordonare cu spitalele, căminele pentru vârstnici și medicii de familie.

Este în curs de constituire un comitet științific ce va supraveghea vaccinarea și va garanta securitatea sanitară, iar pentru ca totul să se desfășoare în cea mai deplină transparență vor fi create grupuri de cetățeni chemate să se implice în derularea campaniei în teritoriu.


Emmanuel Macron: Strategia noastră se bazează pe mai multe vaccinuri; unele vor fi disponibile la sfârșitul lui decembrie, iar o nouă serie va sosi în primăvară. Vreau să fiu foarte clar: vaccinarea nu va fi obligatorie.


Reporter: Numeroase sondaje de opinie apărute în ultimele zile arată că mai mult de jumătate din locuitorii Franței nu intenționează să se vaccineze împotriva COVID-19, situație ce plasează țara lui Pasteur printre cele mai reticente din Europa față de noul vaccin.


Etichete frantavaccinarecoronavirus(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live