Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Iulie 2016
Vizualizari: 1369
Comentează add

Şoferul camionului de mare tonaj care a spulberat mulţimea de oameni de pe bulevardul Promenades des Anglais era un franco-marocan de 31 de ani.

Franţa: Trei zile de doliu naţional după atacul de la Nisa

radiojurnal

Imagine a camionului implicat in atentat. Foto: Twitter.com.

Premierul Franţei a anunţat trei zile de doliu naţional după atacul de la Nisa soldat cu zeci de morţi printre care şi copii. Individul care a intrat azi-noapte cu un camion în mulţimea strânsă pe faleza de la Mediterană a fost identificat oficial, ca un infractor cunoscut poliţiei, dar fără afiliere teroristă.

Citiţi mai multe despre atacul de la Nisa pe pagina noastră specială.

El a deschis focul înainte de a fi împuşcat mortal de forţele de ordine. Presa locală informează că mai multe operaţiuni ale poliţiei sunt în desfăşurare, turiştii părăsesc hotelurile, iar Nisa începe să arate ca un oraş fantomă. Corespondentul Radio România, Tudor Ţepeneag transmite că autorităţile pregătesc prelungirea stării de urgenţă instaurate în urma atentatelor din Paris.

Reporter: Autorităţile franceze se concentrează acum asupra anchetei după atentatul de la Nisa care a făcut cel puţin 84 de morti şi câteva zeci de răniţi, dintre care unii în stare foarte gravă.

Şoferul camionului de mare tonaj care a parcurs cu 90 de kilometri pe oră aproape doi kilometri pe celebrul bulevard Promenades des Anglais înainte ca poliţia să-l poată împuşca, este un franco-marocan de 31 de ani. El era cunoscut de poliţie ca un infractor lipsit de anvergură, dar nu şi de serviciile de supraveghere ca potenţial jihadist.

Preşedintele francez, Francois Hollande, a decretat un doliu naţional de trei zile, de sâmbătă până luni, iar autorităţile se ocupă nu numai de măsurile de securitate pentru a se evita noi atentate, ci şi de asistenţa psihologică şi de altă natură de care au nevoie victimele atentatului, apropiaţii aceastora şi martorii.

Un proiect de lege care va prelungi până la sfârşitul lunii octombrie starea de urgenţă instaurată după atentatele de la Paris, din noiembrie anul trecut, va fi supus parlamentului săptămâna viitoare - a anunţat primul-ministru francez, Manuel Valls.


Etichete teroriştiterorismatentattrei zile de doliu naţionalatacul de la Nisafrantaatentat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live