Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Joi, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

26 Martie 2020
Vizualizari: 824
Comentează add

În Franţa un tren de mare viteză (TGV), adaptat pentru a transporta bolnavi cu cornavirus, a plecat în urmă cu o oră de la Strasbourg, către spitale din vestul ţării.

Franța: TGV echipat special pentru transportul bolnavilor de Covid-19

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Foto Thomas SAMSON / AFP

În Franţa un tren de mare viteză (TGV) adaptat pentru a transporta bolnavi cu cornavirus, a plecat în urmă cu o oră de la Strasbourg, către spitale din vestul ţării.

Operaţiunea a început la ora 6 dimineaţa, în Gara din Strasbourg, unde cei 20 de pacienţi au fost aduşi unul câte unul cu salvările şi instalaţi în trenul adaptat pentru a transporta bolnavi în condiţii de reanimare.

Pe tot parcursul drumului către Nantes şi Anger, ei vor fi asistaţi de echipe complexe de medici şi asistente. Spitalele din Alsacia sunt sufocate de numărul mare de pacienţi în stare gravă.

De altfel, de o săptămână, de aici au fost transferaţi pacienţi cu avioane şi elicoptere militare dotate medical în alte oraşe franceze, dar şi în Germania, Luxemburg şi Elveţia.

În prezent, se aşteaptă ca situaţia să devină cu mult mai gravă, de la o oră la alta, în regiunea Ile-de-France, ce cuprinde Parisul şi localităţile din jurul său, care a urcat pe primul loc ca număr de cazuri grave şi de decese.

Cu toate măsurile luate de eliberarea a cât maimultor paturi, în spitalele publice şi private, de transfer de cadre medicale din regiunile care nu sunt afectate, de mobilizare a studenţilor la medicină şi a elevilor din şcolile sanitare, medicii din spitalele pariezien se tem că nu vor face face faţă numărului mare de cazuri estimat în acest weekend.

Ieri seară, preşedintele Emmanuel Macron a anunţat intervenţia armatei printr-o operaţiune specială care să vină în sprijinul populaţiei şi a serviciilor publice.

Totodată, se aşteaptă o înăsprire a măsurilor de izolare, cerută insistent de medici: în unele oraşe s-a decis închiderea unor magazine alimentare prea mari, care expuneau clienţii la contacte multiple, unele lanţuri de supermarket şi-au redus programul la câteva ore pe zi.

Un subiect care a izbucnit astăzi este situaţia deţinuţilor din penitenciare.

Ministrul justiţiei a anunţat 10 cazuri confirmate şi 450 cu simpotome, fiind luată în calcul eliberarea anticipată celor care mai au perioade scurte de executat, desigur cu excepţia celor condamanţi pentru terorism, crime, violuri, agresiuni conjugale.

(RS)
 


Etichete frantatren specialcoronavirusgara strasbourg(RS)tgv

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live