Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

8 Noiembrie 2020
Vizualizari: 263
Comentează add

Franţa - Starea de urgenţă sanitară este prelungită până în februarie 2021

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

   Foto: Agerpres/EPA.

Franţa a depăşit, aseară, pragul celor 40 de mii de decese asociate covid-19, înregistrate de la începutul epidemiei.
 
Tot aseară, Parlamentul a dat votul definitiv pe legea care prelungeşte starea de urgenţă sanitară până în februarie 2021
 
Franţa este până pe 16 februarie în stare de urgenţă sanitară, ce va fi urmată, până la 1 aprilie, de o perioadă de tranziţie, în care continuă să fie urmărită evoluţia epidemiei şi menţinute unele măsuri – a decis majoritatea deputaţilor, după dezbateri aprinse.
 
Legea îi dă putere guvernului ca, prin ordonanţe şi decrete, să ia decizii de gestionare a crizei sanitare, mergând de la impunerea unor restricţii, care limitează anumite drepturi cetăţeneşti, şi până la rechiziţionarea de bunuri materiale necesare pentru a face faţă situaţiei.
 
Toate cele 3 grupuri ale partidelor din opoziţia de stânga s-au unit pentru a reclama această lege la Consiliul Constituţional, considerând că ea aduce grave atingeri libertăţilor fundamentale garantate de constituţia ţării, fără să ducă la combaterea epidemiei.
 
Pentru a justifica extinderea acestui regim excepțional, guvernul a arătat că situația sanitară provocată de al doilea val epidemic este „foarte îngrijorătoare”.
 
Franţa a anunţat, aseară, 40.169 de decese asociate bolii covid, înregistrate din primăvară şi până acum, 306 fiind raportate în ultimele 24 de ore.
 
În prezent, peste 4 mii de pacienţi cu coronavirus sunt îngrijiţi la reanimare, ceea ce pune o presiune enormă pe sistemul public de sănătate.
 
(PH)

Etichete Frantaparlamentstarea de urgenţă sanitară(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live