Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE(Continuare) Duminică, 07 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Septembrie 2019
Vizualizari: 550
Comentează add

Miniştrii de finanţe din cele 2 ţări susţin,în schimb,dezvoltarea unei monede publice alternative de către BCE. În Elveţia, Facebook a cerut deja aprobare ptr plăţile cu Libra.

Franţa şi Germania vor să blocheze Libra, moneda virtuală a Facebook

radiojurnal

 

Miniştrii de finanţe ai Franţei şi Germaniei, Bruno Le Maire şi Olaf Scholz, au avertizat, ieri, că monedele virtuale sunt riscante pentru clienţi, dar şi pentru stabilitatea financiară şi suveranitatea monetară a ţărilor europene, transmite Reuters.

Cei doi au arătat, într-un comunicat comun emis la finalul unei întâlniri la Helsinki a miniştrilor de finanţe din zona euro, că Franţa şi Germania ar putea bloca autorizarea monedei digitale Libra, propusă de gigantul american Facebook. Ei susţin, în schimb, dezvoltarea unei monede publice alternative de către Banca Centrală Europeană.

Un oficial al acesteia din urmă a precizat, tot la Helsinki, că se lucrează la proiectul privind plăţile în timp real în zona euro, dar şi la cel al unei monede digitale care permite utilizatorilor să folosească bani elecronici, fără să fie nevoie de deschideri de conturi sau de intermediari financiari şi cu un cost redus al tranzacţiilor.

Comisarul european pentru servicii financiare, Valdis Dombrovskis, a reiterat faptul că monedele virtuale reprezintă atât o oportunitate, cât şi o ameninţare.

În Elveţia, Facebook a cerut deja aprobare pentru serviciul de plăţi Libra.


Etichete librafacebookbce

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live