Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Tatal nostru * Imnul national Sâmbătă, 04 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

7 Februarie 2019
Vizualizari: 551
Comentează add

Retragerea este răspunsul Parisului după ce cei doi vicepremieri italieni,Matteo Salvini şi Luigi Di Maio,l-au atacat pe preşedintele francez, Emmanuel Macron, în mai multe domenii

Franţa şi-a rechemat ambasadorul de la Roma

sergiu-stet

   Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.

Franţa şi-a rechemat ambasadorul de la Roma, după ceea ce Parisul a descris drept atacuri nefondate şi repetate venite din partea liderilor politici italieni în ultimele luni şi a îndemnat Italia să revină la o atitudine mai prietenoasă.

"Franţa a fost, de câteva luni, ţinta unor atacuri repetate şi nefondate şi a unor declaraţii scandaloase", afirmă Ministerul francez de Externe, într-un comunicat citat de Reuters. Acesta adaugă că atacurile Italiei sunt fără precedent, de la Al Doilea Război Mondial.

"Existenţa unor dezacorduri este una, dar manipularea relaţiei în scopuri electorale este alta", se mai afirmă în comunicat.

Cei doi vicepremieri italieni, Matteo Salvini, din Liga Nordului, de dreapta şi Luigi Di Maio, din formaţiunea populistă şi anti-sistem Mişcarea Cinci Stele, l-au atacat pe preşedintele francez, Emmanuel Macron, în mai multe domenii sensibile.

"Toate aceste acţiuni creează o situaţie gravă, ce ridică întrebări cu privire la intenţiile guvernului italian faţă de Franţa", precizează comunicatul ministerului francez.


Etichete Matteo Salvini,Luigi Di Maio,diplomaţieUERomaFranţaEmmanuel Macron

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live