Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 07 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

20 Octombrie 2020
Vizualizari: 336
Comentează add

Autoritățile franceze au făcut razii în mediile islamiste după decapitarea unui profesor de către un tânăr de origine cecenă.

Franța: Razii în mediile islamiste după decapitarea unui profesor

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Foto: Agerpres/EPA.

Autoritățile franceze au făcut razii în mediile islamiste după decapitarea unui profesor de către un tânăr de origine cecenă.

În anchetă au fost reținute 15 persoane, inclusiv patru elevi de la școala profesorului. 

Unul dintre elevi a mărturisit că a primit bani de la teroristul cecen căruia i-a furnizat informații precise despre profesor și programul acestuia.

Poliția a făcut ieri 50 de vizite domiciliare și percheziții la adrese din 12 departamente diferite, fiind vizate persoane, asociații, moschei sau alte structuri apropiate de mișcările islamiste radicale.

Ministrul de interne, Gerald Darmanin, a anunțat că forțele de ordine vor face cel puțin 20 de astfel de descinderi pe zi în perioada următoare, iar aseară târziu, guvernul a decis să închidă o moschee din nordul Parisului, cunoscută pentru că atrăgea extremiști religioși.

Președintele Emmanuel Macron a avut ieri o întâlnire emoționantă cu familia profesorului Samuel Paty pentru a stabili detaliile ceremoniei de omagiu național care va avea loc mâine seară la Universitatea Sorbona din Paris.


Etichete (ii)frantaraziiislamdecapitareprofesorsorbona

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live