Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

25 Decembrie 2020
Vizualizari: 203
Comentează add

Cea mai mare parte a francezilor sărbătoresc în țară și în familie, însă guvernul a recomandat maximum șase persoane în jurul mesei.

Franța: Precauțiile sanitare nu se potrivesc cu obiceiurile de Crăciun

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

People walk past decorated shop windows of a department store in Paris on December 24, 2020, on Christmas Eve, amid the Covid-19 pandemic, caused by the novel coronavirus.   STEPHANE DE SAKUTIN / AFP

Precauțiile sanitare nu se potrivesc deloc cu obiceiurile francezilor de a sărbători Crăciunul.

Restricțiile sunt menținute și în aceste zile, iar autoritățile au recomandat cel mult șase persoane în jurul mesei festive, însă chiar dacă au înțeles că trebuie să se adapteze, puțini au fost cei dispuși să renunțe la spiritul acestui moment privilegiat dedicat familiei reunite.

Trei milioane de bilete de tren au fost vândute pentru această perioadă, la care se adaugă cei care au plecat cu mașina încă de vinerea trecută, când a început vacanța de iarnă a elevilor.

Cozi au fost, în ultimele zile, și în fața laboratoarelor și farmaciilor, mulți dintre cei care au plecat să își întâlnească rudele din categoriile vulnerabile dorind să își facă teste, ca măsură de precauție.

Cea mai mare parte a francezilor sărbătoresc în țară și în familie, însă guvernul a recomandat maximum șase persoane în jurul mesei.

Sondajele de opinie arată că nu toți vor putea respecta această cifră. Restaurantele, barurile și discotecile sunt închise și ar putea rămâne așa și în ianuarie.

Nu se poate schia în Franța, pentru că guvernul a interzis pornirea instalațiilor de telecabină și teleschi de teamă că aglomerația care s-ar produce în stațiunile montane ar duce la o reizbucnire a epidemiei în toată țara.


Etichete (ii)frantarestrictiicraciun

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live