Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Joi, 09 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

13 Aprilie 2020
Vizualizari: 160
Comentează add

Autoritățile sanitare vorbesc însă despre instalarea unei aşa numite stări de platou a epidemiei, pentru că în spitale scade numărul cazurilor foarte grave.

Franța: numărul deceselor cauzate de COVID-19 a ajuns la aproape 14.400

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Foto: Arhivă.

În Franța, numărul total al deceselor legate de COVID-19 a ajuns la aproape 14.400. Autoritățile sanitare vorbesc însă despre instalarea unei aşa numite stări de platou a epidemiei, pentru că în spitale scade numărul cazurilor foarte grave.
 
În această seară este programată o nouă intervenție a preşedintelui Emmanuel Macron și, potrivit corespondentei noastre la Paris, francezii așteaptă un calendar al ieșirii din izolare.
 
Reporter: Patru zile la rând în serviciile de reanimare au fost internați mai puțini pacienți în raport cu câţi au părăsit paturile de suferință. Ieri au fost eliberate încă 35 de paturi.
 
Aproape 32.000 de persoane se află încă în spitale, dintre care peste 6.800 la terapie intensivă. În alocuțiunea televizată de diseară, președintele Emmanuel Macron va anunța până când se prelungește izolarea populației la domiciliu. Presa informată din surse diverse vorbește de 10 mai cel mai devreme.
 
Se așteaptă și o dată probabilă pentru redeschiderea școlilor. Tot neoficial, nu ar fi exclus ca acest an școlar să continuie la distanță, iar elevii și studenții să revină în bănci după 1 septembrie în noul an școlar. În case de aproape o lună, cea mai mare parte a francezilor își doresc ieșirea din izolare și așteaptă ca președintele să aibă un plan pentru aceasta.
 
Uniunea Națională a Patronatelor a făcut apel la autoritățile statului să permită măcar treptat reluarea activității economice, iar liderii partidelor din opoziție declară că a venit vremea ca președintele Republicii să spună întregul adevăr despre această criză și să renunțe la accentele de lirism din discursurile sale.
 
 
 
(RS)

Etichete frantacoronavirusmacron(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live