Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTRE MILIOANE DE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

8 Aprilie 2020
Vizualizari: 398
Comentează add

Franţa, numărul deceselor a depăşit 10.000 #Covid-19

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

 Foto: Arhivă.

Franța a depășit un macabru prag psihologic: este a patra țară din lume cu 10.000 de vieți secerate de coronavirus.

În ultimele 24 de ore, în spitalele din Franța s-au înregistrat 607 noi decese. Dar, la fel ca în Italia, se menține tendința descrescătoare a internărilor în reanimare a bolnavilor COVID.

O informație foarte importantă pentru cei care vor să intre sau să tranziteze teritoriul Franței: începând de la miezul nopții este nevoie de un nou atestat privind deplasările internaționale.

Formularul este postat pe site-ul Ministerului francez de Interne în limbile franceză și engleză.

Din data de 8 aprilie, la ora 0:00, călătorii trebuie să aibă asupra lor documentul pe care să îl prezinte transportatorilor înainte de îmbarcare, precum și la sosire, forțelor de ordine franceze.


Premierul Edouard Philippe a afirmat astăzi că perioada de izolare a populației la domiciliu pentru a lupta împotriva propagării coronavirusului va mai dura și că este prematur ca lumea să-și facă planuri de ieșire din această situație.

Răspunzând întrebărilor în cadrul sesiunii de interpelări din Adunarea Națională, el a spus că înțelege cât de dificil le este francezilor, care au intrat astăzi în a 4-a săptămână de stat în casă, însă dacă nu vor respecta în continuare aceste restricții s-ar putea ajunge într-o situație mai gravă decât cea prezentă.


Edouard Philippe: Nu se va termina mâine. Astăzi este imperativ ca starea de izolare să funcționeze astfel încât virusul să circule tot mai lent, pentru ca numărul de cazuri severe, ce impun tratament de reanimare, să nu fie mai mare decât capacitatea sistemului nostru spitalicesc. Noi pregătim din punct de vedere tehnic, logistic, științific modul în care se va face ieșirea din izolare, atunci când va sosi momentul.


Ministrul Sănătății, Olivier Véran, a avertizat și el că nu se poate vorbi deocamdată de o relaxare a izolării populației la domiciliu: "Nu a fost atins vârful epidemiei. Suntem încă în faza de agravare a situației" - a spus el.


Președintele consiliului ştiințific ce sfătuiește guvernul, eminentul profesor Jean-François Delfraissy, a fost încă și mai dur: a calificat drept sinucidere în masă nerespectarea măsurilor de izolare.

Ministrul de interne le-a dat libertatea prefecților și primarilor să ia măsurile la nivel local pentru a fi mai bine respectată izolarea, întrucât odată cu încălzirea vremii tot mai mulți oameni sunt văzuți pe stradă.

Astfel, de miercuri, la Paris, cei care doresc să-și folosească singura oră pe care au voie să o petreacă în exteriorul domiciliului pentru mișcare fizică nu o pot face decât dimineața sau seara.

Între orele 10:00 și 19:00, jogging-ul este interzis în capitală. Astfel, nu se vor mai suprapune ieșirile sportivilor cu ale celor care merg la cumpărături.

Iar perspectivele nu sunt deloc încurajatoare: ministrul transporturilor i-a avertizat astăzi pe francezi să mai aștepte și să nu-și rezerve nici măcar biletele de tren în țară pentru vacanța de la vară.

(PH)


Etichete (PH)frantadecesecoronavirus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live