Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ISTORICA (R) Marţi, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman

15 Ianuarie 2021
Vizualizari: 395
Comentează add

Franța nu acceptă preluarea magazinelor Carrefour de o companie canadiană

daniela-coman

 Foto: Arhivă.

Guvernul Franţei nu este de acord cu preluarea lanţului de magazine Carrefour de către un gigant canadian de distribuţie de alimente. Ministrul francez al Economiei a precizat că există un temei legal, care îi dă dreptul statului să se opună acestei tranzacţii între particulari, pentru că în joc este securitatea alimentară a cetăţenilor.

 
Securitatea alimentară este strategică pentru noi şi nu vom ceda unul dintre cei mai mari distribuitori francezi, nu suntem favorabili acestei tranzacţii, a declarat ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, potrivit căruia pandemia de COVID-19 a demonstrat cât este de important controlul intern asupra aprovizionării cu alimente.
 
"Carrefour este primul angajator privat din Franţa, cu peste o sută de mii de salariaţi. Carrefour înseamnă aproape 20 la sută din distribuţia alimentară din ţară. Eu cred că această criză sanitară ne-a învăţat că securitatea alimentară nu are preţ! Suntem fericiţi că avem raioane pline cu alimente de calitate produse majoritar în Franţa. Am văzut ce a însemnat, în timpul izolării din primăvară, când distribuitorii noştri au asigurat securitatea aprovizionării francezilor. Deci, un NU, politicos, dar clar şi definitiv”, a declarat Bruno Le Maire.
 
Lanţul canadian Couche-Tard a anunţat că intenţionează să cumpere grupul francez Carrefour, tranzacţie estimată la 20 de miliarde de euro.
 
Canadienii vor să îşi extindă prezenţa în Europa, unde grupul francez este cel mai mare distribuitor de alimente, precum şi în America Latină sau China.
 
Cu peste 10 mii magazine în 34 de ţări din întrega lume, Carrefour este prezent din 2001 şi în România, unde are în prezent aproape 350 de magazine.

Etichete Bruno Le MaireCarrefourCouche-TardCanada

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live