Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Luni, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

28 Noiembrie 2020
Vizualizari: 396
Comentează add

Franţa intră într-o perioadă de relaxare a restricțiilor

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

 Paris, Franța. Foto: Arhivă/ Thomas SAMSON/ AFP

În Franța intră de astăzi în vigoare măsuri de ușoară relaxare a restricțiilor perioadei de o lună de izolare a populației la domiciliu, impusă la sfârșit de octombrie, pentru a reduce impactul celui de-al doilea val epidemic de COVID.
 
Cu detalii, corespondenta noastră la Paris, Daniela Coman.
 
Reporter: Magazinele nealimentare se pregătesc de câteva zile să aplice noul protocol sanitar pentru a putea ridica obloanele: asigurarea unui spațiu de opt metri pătrați pe client, descrierea unui sens unic de circulație și dezinfectare obligatorie la intrare.
 
Cu aprobarea autorităților locale cei care doresc pot ține deschis și duminica, pentru ca francezii să poată cumpăra cadouri pentru Crăciun, iar comercianții să își mai poate recupera din pagubele adunate cât au stat închiși.
 
Pentru a le facilita vânzările, Primăria Parisului le permite magazinelor să își amenajeze standuri cu marfă pe trotuare căci, din cauza restricțiilor, pot primi foarte puțini clienți în interior. Ieșirea din locuință, limitată până ieri la o oră și un kilometru distanță de casă, este permisă acum 3 ore și 20 de km, dar având declarația pe proprie răspundere asupra să. Rămâne interzisă deplasarea între regiuni.
 
Lăcașurile de cult pot oficia slujbe în prezența a maximum 30 de persoane, cifră ce ar putea crește după 15 decembrie, când li se va permit și teatrelor, cinematografelor și muzeelor să își primească publicul.
 
(PH)

Etichete Frantarelaxarecovid-19(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live