Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

9 Iulie 2021
Vizualizari: 257
Comentează add

Franța caută soluții pentru accelerarea ritmului vaccinării de teama propagării variantei Delta a coronavirusului care creează deja probleme în țările vecine.

Franța caută soluții pentru accelerarea ritmului vaccinării

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

  Paris. Foto: Daniela Coman

Franța caută soluții pentru accelerarea ritmului vaccinării de teama propagării variantei Delta a coronavirusului care creează deja probleme în țările vecine.
 
Se așteaptă hotărârii de la Consiliul de Apărare Sanitară, convocat pentru luni.
 
Ministrul sănătății, Olivier Veran, de profesie medic epidemiolog, li s-a alăturat colegilor și a făcut și el injecții într-un centru de vaccinare.
 
"Vaccinul anti-covid înseamnă 95% protecție la îmbolnăvire și 100% la carantină", este noul slogan pe care l-a lansat el.
 
Între timp, premierul Jean Castex a încheiat consultările cu grupurile parlamentare, cu asociațiile aleșilor locali și sindicatele din sănătate, toți fiind de acord cu proiectul de lege al guvernului prin care personalul medical și de îngrijire, din spitale și căminele pentru vârstnici, să fie obligat să se va cineze anti-COVID.
 
Premierul a vorbit și despre posibilitatea unei a treia doze care să le fie administrată celor cu sănătatea fragilă.
 
Președintele Emmanuel Macron ar mai putea anunța luni unele măsuri de protecție la frontiere, după ce ieri, ministrul pentru afaceri europene i-a avertizat pe francezii care nu şi-au definitivat planurile de vacanță, să evite Spania și Portugalia, unde s-a intensificat circulația tulpinei Delta, numită și indiană.
 
Şi în Franța este în creștere numărul de teste pozitive cu această mutație, însă fără cazuri grave deocamdată, iar guvernul a menținut redeschiderea, vineri seara, a discotecilor și cluburilor de noapte, care stau închise de aproape un an și jumătate.
 

Etichete Frantavaccinaretulpina deltatulpina indiana(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live