Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 06 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

31 Martie 2020
Vizualizari: 185
Comentează add

În Franţa, guvernul a deblocat un buget excepţional de patru miliarde de euro pentru sănătatea publică.

Franţa: „Buget excepţional” de patru miliarde euro pentru sistemul sanitar

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

   Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron

În Franţa, unde numărul cazurilor grave şi a deceselor nu a încetat să crească în ultimele zile, guvernul a deblocat un buget excepţional de patru miliarde de euro pentru sănătatea publică. Banii sunt destinaţi integral achiziţionării de materiale medicale şi medicamente pentru pacienţii cu COVID-19 - a precizat preşedintele Emmanuel Macron, care a vizitat astăzi o fabrică de măşti. 

Franţa va deveni independentă de importul de măşti medicale până la sfârşitul anului - a asigurat astăzi preşedintele Emmanuel Macron. Cele patru fabrici din ţară lucrează, în prezent, şapte zile din şapte, 24 de ore din 24, au făcut angajări masive şi au dublat producţia, ajungând la peste 10 milioane de măşti pe săptămână. Preşedintele Franţei a transmis Europei un mesaj puternic privind reducerea independenţei de importuri din celălalt capăt al lumii.

Emmanuel Macron: Prioritatea noastră acum este să producem mai mult în Franţa şi în Europa. Vom creşte volumul producţiei în toate întreprinderile franceze. Vom face noi angajări, vom construi noi capacităţi de producţie. Ziua de după această criză nu va semăna cu cea de dinaintea ei. Va trebui să reconstruim suveranitatea noastră naţională şi europeană. Am început să o facem cu putere şi curaj, cu materialele de primă necesitate pentru această criză, iar apoi vom continua cu alte domenii: suveranitate şi solidaritate. Pentru a rezolva problema crizei de aparate de respiraţie artificială a fost creat un consorţiu la care participă patru mari grupuri industriale franceze. Primele aparate vor începe să fie livrate în câteva zile, iar până la mijlocul lunii mai, noua întreprindere va putea livra 10.000 de bucăţi.


Etichete (ii)frantabugetsanitarcovid

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live