Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 06 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

4 Aprilie 2020
Vizualizari: 395
Comentează add

Aproape 600 de pacienți contaminați cu COVID-19 au murit ieri în spitalle din Franţa, cea mai mare cifră înregistrată până acum într-o singură zi.

Franța, a treia cea mai afectată ţară din Europa

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Foto: Arhivă.

A treia cea mai afectată ţară din Europa este Franţa, cu peste 6.500 de morţi şi 64.000 de cazuri confirmate.

Parisul a fost nevoit şi să anuleze bacalaureatul pentru prima oară de când a fost instituit acest examen, în urmă cu 200 de ani, în perioada lui Napoleon. Situaţia pare să se îmbunătăţească uşor şi în Franţa.

Aproape 600 de pacienți contaminați cu COVID-19 au murit ieri în spitalle din Franţa, cea mai mare cifră înregistrată până acum într-o singură zi.

Aproximativ 6.500 de bolnavi sunt în stare gravă la reanimare, 35% dintre aceştia având vârste de sub 60 de ani. În schimb, se menţine tendinţa de zilele trecute, în sensul că numărul cazurilor grave nou sosite este în scădere.

Cu toate acestea, presiunea pe care o pun cazurile grave pe personalul medical este enormă. Directorul pentru sănătate publică, Jerome Salomo:


Jerome Salomo: Nevoia permannentă de a găsi locuri în spitale este în uşoară scădere. Este un indicator important care ne permite săpercepem presiunea pe spitale şi nevoia de a mobiliza toate resursele umane şi logistice. Nu au fost niciodată atâţia bolnavi în reanimare în Franţa, în condiţiile în care am dublat capacitatea de primire în reanimare la nivel naţional.


Reporter: O altă veste bună este numărul creştere a celor externaţi vindecaţi din spitale, peste 14.000 numai ieri, tendinţă care s-a menţinut toată săptămâna aceasta. În paralel, forţele de ordine se concentrează pe verificarea drastică a respectării stării de izolaţie a populaţiei la domiciliu.

160.000 de jandarmi şi poliţişti sunt desfăşuraţi pe perioada acestui weekend, la ieşire pe autostrăzi, la staţiile de taxare, pe şoselele secundare şi în zona gărilor, pentru a-i controla pe toţi cei care intenţionează să plece în vacanţa de Paşte, care începe astăzi.

(RS)


Etichete frantacoronaviruscovid-19(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live