Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Duminică, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dana Lepădat

10 Decembrie 2012
Vizualizari: 1672
Comentează add

Mircea Topoleanu a fost ridicat de poliţişti în timpul unei manifestaţii împotriva noului preşedinte din Mexic, Enrique Pena Nieto, manifestaţie la care doar făcea fotografii.

Fotograful român arestat în Mexic a fost eliberat

dana-lepadat

Foto: Reuters.

Fotograful român Mircea Topoleanu, arestat sâmbăta trecută, pe 1 decembrie, în Mexic, a fost eliberat.

Mircea Topoleanu a fost ridicat de poliţişti în timpul unei manifestaţii împotriva noului preşedinte din Mexic, Enrique Pena Nieto, manifestaţie la care doar făcea fotografii.

Fotograful român a fost ţinut însă în arest în Mexic timp de o săptămână, fiind reţinut oficial pentru tulburarea ordinii publice şi ar fi riscat, dacă ar fi fost găsit vinovat, între cinci şi 30 de ani de închisoare.

O dată cu Mircea Topoleanu au fost arestate şi alte 68 de persoane.

Fotograful se află la Serviciul de Migrări din Mexic

Fotograful a fost eliberat, însă acum se află la Serviciul de Migrări din Mexic, unde va sta până marţi, pentru că aşa prevede legea de acolo pentru cetăţenii străini.

Nu am reuşit încă să stăm de vorbă cu Mircea Topoleanu, întrucât nu are încă asupra sa un telefon mobil şi îi este permis să dea un singur telefon de acolo, de la Serviciul de Migrări, şi acela, evident, către familie.

"Familiile aşteptau în faţa închisorii cu mesaje şi urlând, aplaudând", povesteşte Ana Topoleanu, sora fotografului român.

"Cu Mircea, este obligaţia închisorii ca oricare străin ajunge acolo după ce este eliberat să fie direct dus la Migraţii. Mie mi-a permis directoarea închisorii să-l văd înainte să-l ducă de acolo - pentru că toate familiile puteau să-i îmbrăţişeze şi eu vedeam toate lucrurile astea şi Mircea nu mai ieşea - aşa că mi-au dat voie să intru în închisoare", a mai spus Ana Topoleanu.

"Mircea e bine, cu mulţi prieteni noi, toţi oamenii care au fost acolo... s-au creat nişte prietenii foarte strânse, pentru că sunt mulţi studenţi, jurnalişti, pictori, mulţi oameni foarte frumoşi acolo şi s-au încurajat unul pe altul", a declat la Radio România Actualităţi, Ana Topoleanu.

Mircea Topoleanu i-a povestit surorii lui că s-au purtat frumos cu el în închisoare şi că s-a împrietenit cu cei care au fost arestaţi în acelaşi timp cu el.


Etichete MexicfotografarestpoliţieMircea Topoleanueliberrat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live