Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Luni, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Claudia Marcu, Amsterdam

26 Iunie 2017
Vizualizari: 2760
Comentează add

Se spune ca in noaptea de Sânziene se deschid cerurile…. La Amsterdam s-au deschis ziua si au alungat ploaia!

FOTO: Sânzienele au ajuns la Amsterdam

claudia-marcu-amsterdam

Foto: Claudia Marcu

Se spune ca in noaptea de Sânziene se deschid cerurile…. La Amsterdam s-au deschis ziua si au alungat ploaia!

Am mers azi pe urmele Reginei Maria in Amsterdam și am promovat IA din casa familiei van Loon (astăzi www.museumvanloon.nl), una din cele mai influente familii din Olanda (din secolul al 17-lea și până în prezent).

Într-una din excursiile sale la Amsterdam, unde venea des special pentru dr. Johann Georg Mezger (specialist in fizioterapie), Regina Maria i-a oferit cadou doamnei van Loon (doamna de companie e Reginei Wilhelmina a Olandei) portretul său cu semnătura originala „Marie – 1909”.

Regina Maria a României a fost o adevărată ambasadoare a bluzei tradiționale romanești. A purtat IA cu drag și cu eleganță.

Sânzienele s-au oprit si in fata reședinței primarului din Amsterdam, Eberhard van der Laan. Mesajul lor: „Romanii din Olanda sunt alături de dumneavoastră si va promit ca si ei vor avea grija de Amsterdam”(pentru cei care nu știu: in luna ianuarie, primarul capitalei olandeze a anunțat ca este foarte bolnav, un cancer pulmonar care nu poate sa aducă nimic bun. Locuitorii i-au promis ca vor avea grija de oraș).

Si IA a plecat mai departe pe canale, până la Magerebrug, podul îngust de peste râul Amstel, cel care da numele capitalei olandeze.
 

Deja este o tradiție ca ultima parte a traseului sa fie prin tunelul Rijksmuseum (muzeul național), cu punct final in piața muzeelor

Si sa nu credeți ca doar romanii au participat la sărbătoarea de astăzi: Astrid Magdalena de Boer, Marlies de Roos-Linden si cele doua fetite ale sale, dar si Marcel van Bruggen au îmbrăcat astăzi portul popular romanesc.

Pe bicicleta sau pe jos, IA a fost azi prezenta in Amsterdam, Haga, Haarlem, Rotterdam, Eindhoven, Deventer, Amersfoort, Utrecht, Maastricht, Groningen, Alkmaar.

O colaborare ROMPRO – Fundația Romani pentru Romani, La Blouse Roumaine, Roemenie maar dan Anders si RomAmPro.


Etichete sânzieneAmsterdamiavan Loon

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live