Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Purcaru

1 Decembrie 2016
Vizualizari: 1090
Comentează add

Defilarea de la București a avut mai multe elemente de noutate, ţinând seama că în acest an s-au împlinit 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial.

FOTO: Parada militară desfăşurată în Bucureşti de Ziua Naţională a României

catalin-purcaru

Parada militară desfăşurată în Bucureşti. Foto: Alex Balaci.

Parade militare au loc astăzi, de Ziua Naţională a României, în mai multe oraşe din ţară.

Defilarea de la Bucureşti, care s-a încheiat a avut mai multe elemente de noutate, ţinând seama că în acest an s-au împlinit 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial.

Mii de persoane au venit să asiste la cel mai important moment al zilei, de 1 Decembrie - parada militară.

Dispozitivul de defilare a fost constituit din blocuri de paradă, organizate pe detaşamente, cu trupe şi tehnică ale Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne şi ale Serviciului Român de Informaţii.

Vremea a ţinut cu organizatorii paradei, astfel încât Forţele Aeriene Române au oferit spectacol prin evoluţia aeronavelor din dotare: MIG-21 Lancer, Spartan, Hercules, însă avioanele F-16, care au zburat în premieră la parada militară, au fost atracţia evenimentului.

Spectacolul aerian a fost completat de evoluţia a trei avioane IAK-52, care au desenat cu fum, pe cerul Capitalei, steagul tricolor.

Militarii români au defilat cu noua ţinută combat, care va intra în dotare din ianuarie anul viitor.

De asemenea, a fost prezentată şi ţinuta multiprotectoare destinată Forţelor pentru Operaţiuni Speciale. Miile de bucureşteni prezenţi astăzi la Arcul de Triumf au văzut şi noile motociclete Enduro şi ATV-uri ale Poliţiei Militare şi Forţelor pe Operaţiuni Speciale, primul modul NATO de comunicaţii şi informatică dislocabil din Armata României, precum şi alte autospeciale din dotarea structurii care asigură paza şi securitatea bazei de la Deveselu.

O noutate a fost şi participarea la paradă a unui detaşament de studenţi şi medici militari rezidenţi.

La parada militară au fost prezenţi preşedintele Klaus Iohannis, premierul României, Dacian Cioloş, dar şi foştii preşedinţi ai României - Ion Iliescu, Emil Constantinescu şi Traian Băsescu.


Etichete parada militarabucurestiziua nationala romaniamapnarmataavioanetancuri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live