Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Diana Surdu

30 Aprilie 2020
Vizualizari: 396
Comentează add

Fostul ministru, Sorina Pintea, a fost trimisa in judecata de DNA

diana-surdu

  Sorina Pintea. Foto: Agerpres

Fostul ministru, Sorina Pintea, a fost trimisa in judecata de DNA, sub control judiciar, pentru luare de mita in calitate de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare.

Potrivit unu comunicat de presa, intre  noiembrie 2019 – 28 februarie 2020, Sorina Pintea ar fi pretins și primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei.

Potrivit procurorilor, sumele reprezinta un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect “proiectarea și execuția lucrărilor de amenajare bloc operator-sala de chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente din Spitalul Judetean din Baia Mare, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.

Anchetatorii spun ca inculpata ar fi primit banii respectivi în incinta spitalului pe care il conducea, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu ca manager și ordonator de credite.

Procurorii anticoruptie au procedat la constatarea infractiunii flagrante in 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, de Sorina Pintea in biroul sau din spital.

Oamenii legii au pus sechestru pe doua terenuri ale inculpatei.

Dosarul va fi solutionat la Tribunalul Bucuresti.

Anterior sesizării instanței de judecată, procurorii DNA au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu o persoană fizică, cercetata pentru  complicitate la luare de mită în formă continuată.  

(PH)


Etichete Sorina Pinteatrimisa in judecataluare de mitaDNA; (PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live