Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Vineri, 03 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

5 Septembrie 2018
Vizualizari: 774
Comentează add

Ieşirea Marii Britanii din UE nu trebuie tratată cu indiferenţă, a declarat în exclusivitate pentru RRA preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Forumul Economic de la Krynica

radu-dobritoiu

Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană nu trebuie tratată cu indiferenţă, iar cooperarea socio-economică între cele două entităţi trebuie să continue, a declarat în exclusivitate pentru Radio România Actualităţi, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, aflat la Forumul Economic de la Krynica, din Polonia.

Reporter Adrian Lungu:

Ieşirea Marii Britanii din UE trebuie tratată cu atenţie, inclusiv de către România, a declarat pentru RRA preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, prezent şi astăzi la dezbaterile cuprinse în forumul economic de la Krynica, Polonia".

Călin Popescu Tăriceanu:

"Sunt optimist în legătură cu viitorul UE, pentru că sunt convins că, până la urmă, înţelepciunea, experienţa vor prevala şi că actualele crize cu care ne confruntăm vor putea să fie depăşite. Sigur că astăzi s-a discutat destul de mult despre Brexit şi despre criza creată de migraţie. Sper să se găsească soluţiile. Sigur, prin negocierea dintre UE şi Marea Britanie pentru a facilita colaborarea între cele două entităţi şi după ieşirea Marii Britanii din UE, un lucru care ar fi benefic şi pentru noi nu numai din punct de vedere economic. Noi, ca români, ne punem şi problema românilor care muncesc în Marea Britanie şi pentru care vrem să le asigurăm cele mai bune posibilităţi de a-şi continua activitatea şi după ieşirea Marii Britanii din UE. Trebuie să vedem şi celelalte probleme politice legate de cooperarea în domenii-cheie, precum sunt securitatea şi apărarea".

Reporter:

"Lucrările forumului continuă astăzi cu dezbaterea problemelor de securitate în zonele vulnerabile ale Europei şi analizarea problematicii Brexitului".
 


Etichete KrynicaCalin Popescu TariceanuBrexit

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live