Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE (Continuare) Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 Iulie 2019
Vizualizari: 525
Comentează add

Contracte de finanţare din fonduri europene pentru digitalizarea serviciilor publice.

Fonduri europene pentru digitalizarea serviciilor publice

radiojurnal

Miniştrii fondurilor europene, ai comunicaţiilor, afacerilor interne şi de externe au semnat în această după-amiază trei contracte de finanţare din fonduri europene pentru digitalizarea serviciilor publice. Reporterul nostru, Petruţa Obrejan, transmite de la Palatul Victoria.

Reporter: Cele trei contracte, în valoare de peste 197 de milioane lei, din care circa 85% reprezintă fonduri europene, au drept scop digitalizarea serviciilor publice, urmărindu-se îmbunătăţirea interacţiunii dintre stat şi cetăţean, mai puţină birocraţie şi mai puţine drumuri la ghişee pentru contribuabili.

Ministrul comunicaţiilor, Alexandru Petrescu, spunea că va fi digitalizat un număr important de evenimente de viaţă, centrate în jurul identităţii şi activităţii cetăţenilor.

Alexandru Petrescu: Obţinerea cărţii de identitate, a paşaportului, inclusiv a paşaportului electronic pentru românii aflaţi în străinătate, a paşaportului diplomatic şi de serviciu, a permisului de conducere şi va permite înmatricularea autovehiculului. De asemenea, unul din proiecte, în speţă cel al cărui beneficiar este Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi, va avea un raport substanţial la facilitarea interacţiunii dintre persoanele cu dizabilităţi şi autorităţile statului.

Reporter: Şi ministrul fondurilor europene, Roxana Mînzatu, crede că aceste contracte vor ajuta administraţia românească să devină accesibilă cetăţenilor, întrucât s-ar putea folosi instrumentele de încărcare a formularelor în mod electronic şi astfel vor fi evitate drumurile inutile către diverse instituţii.

Roxana Mînzatu: Nu este vorba doar de bani europeni, este vorba, până la urmă, despre o nouă faţă a României, şi această nouă faţă a României cred că ţine foarte tare de administraţia pe care o putem furniza, inclusiv prin servicii electronice, şi sper ca aceste proiecte să dea acel mai bine în viaţa românilor, pe care ei îl aşteaptă cu siguranţă.
 


Etichete digitizare servicii publicePetruta ObrejanAlexandru Petrescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live