Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

2 August 2021
Vizualizari: 321
Comentează add

Bugetele unor ministere vor beneficia de resurse suplimentare, dar în limita deficitului asumat, de 7,16% din produsul intern brut, afirmă premierul Florin Cîţu.

Florin Cîţu: Bugetele unor ministere vor beneficia de resurse suplimentare

florin-lepadatu

   Florin Cîţu. Foto. gov.ro

Bugetele unor ministere vor beneficia de resurse suplimentare, dar în limita deficitului asumat, de 7,16% din produsul intern brut, afirmă premierul Florin Cîţu.
 
Într-o postare pe Facebook, şeful Executivului susţine că rectificarea din această lună va avea la bază execuţia bugetară.
 
Cheltuieli bugetare în trimestrul al II-lea sunt mai mici decât nivelul programat mai ales în ce priveşte cheltuielile de capital şi cele pentru proiecte finanţate din fonduri externe nerambursabile, mai scrie prim ministrul.
 
El susţine că decalajul trebuie recuperat, iar ordonatorii de credite trebuie să ia măsuri pentru creşterea absorbţiei banilor din surse externe şi a rigurozităţii în programarea cheltuielilor.
 
În aceste condiţii, subliniază premierul Florin Cîţu, nu există elemente care să ducă la creşterea deficitului bugetar, iar resursele alocate în buget, la începutul anului, sunt suficiente, având în vedere ritmul cheltuielilor lunare din primul semestru, transmite Rador.

Etichete rectificare bugetaraFlorin Citu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live