Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Joi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Septembrie 2018
Vizualizari: 743
Comentează add

În Parcul Regele Mihai Întâi din Capitală, se desfăşoară, duminică, a doua ediţie a Festivalului Evreiesc "Shalom Ierusalim".

Festivalul Shalom Ierusalim are loc în Parcul Regele Mihai I din Bucureşti

radiojurnal

 

În Parcul Regele Mihai Întâi din Capitală, se desfăşoară, astăzi, a doua ediţie a Festivalului Evreiesc "Shalom Ierusalim".

Vor fi prezentate tradiţii şi sărbători mozaice, vor avea loc programe artistice interactive, dezbateri, proiecţii de filme şi va fi organizat un stand cu cărţi. Directorul festivalului, Adrian Gueron cu câteva detalii din program:

Adrian Gueron: Vizitatorii vor avea ocazia de a cunoaşte o grămadă de tradiţii evreieşti în general, ne vom întâlni în mod special cu sărbătorile de toamnă evreieşti şi toţi cei care vor trece pragul festivalului vor putea să guste pe de o parte din preparatele tradiţionale acestor sărbători şi să afle detalii despre acestea, semnificaţia acestora sau chiar să experimenteze diverse obiceiuri şi tradiţii cum ar fi suflatul din şofar.

Ne aflăm în Anul Centenarului şi în acest sens încercăm să transmitem vizitatorilor despre evreii de origine română, faimoşi. Vom avea o astfel de expoziţie. V

om avem invitaţi cantorii sinagogali, Baruch Finkelstein care soseşte tocmai de la Sankt Petersburg, Rusia, cantorii Templului Coral Bucureşti, este vorba de Emanuel Pusztai şi Iosif Adler.

Trupa binecunoscută Vunk va încheia seara cu un recital special pentru vizitatorii noştri.


Etichete Shalom IerusalimfestivalParcul Regele Mihai ÎntâiAdrian Gueron

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live