Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Marţi, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Nucu Jalea

2 Septembrie 2018
Vizualizari: 2474
Comentează add

În acest an fiind vorba de o ediție aniversară, spectacolul va avea un concert inedit, ce va aduce folclorul în modernitate.

Festivalul Internaţional "Cerbul de Aur", ultima zi, dedicată folclorului

nucu-jalea

Cerbul de Aur 2018. Foto: A. Dolea.

Festivalul Internaţional "Cerbul de Aur" - ultima zi. Trofeele au fost decernate aseară şi au plecat deja spre Albania - Marele trofeu, iar celelate premii spre Belgia, Macedonia şi Franţa. Seara aceasta este rezervată folclorului românesc.

Ieri seară, Trofeul și Marele premiul au plecat în Albania. Inis Neziri este marea câștigătoare a ediției aniversare și a premiului de 25.000 de euro. Artista a interpretat în concurs piesele: "Dau viaţa mea pentru o iubire" şi "Piedestal". Au mai fost premiați Olivier Kaye, Antonia Gigovsca și Kelly Joice. În prezența celor 5.500 de spectatori din Piața Sfatului, alături de concurenți, pe scena Cerbului au urcat artiștii care au oferit recitalurile serii: Edwin Marton, Eleni Foureira, The Motans, Carla's Dreams și Nicole Scherzinger, vedeta Galei. Câștigătoarea: Inis Neziri.

Inis Neziri: O atmosferă de neuitat și o experiență extraordinară. Brașovul este un oraș superb, cu oameni  minunați. Nu mă așteptam să câștig troferul, am fost foarte surpinsă când m-au chemat pe scena. Nu pot să explic ce s-a întâmplat, sunt puțin confuză, sunt bucuroasă, sunt puțin obosită, dar trofeul este al meu. O să mă bucur întotdeuna de aceste momente și sunt sigură că în continure toate lucrurile bune vor veni de la sine. Piesele românești sunt foarte frumoase și cred că sunt multe altele pe care voi încerca să le descopăr și să le învăț.

Devenită deja o tradiție, seara care închide Festivalul Internațional "Cerbul de Aur" va fi dedicată folclorului românesc. În acest an fiind vorba de o ediție aniversară, spectacolul va avea un concert inedit, ce va aduce folclorul în modernitate.

Prin urmare, publicul din Piața Sfatului va fi martorul unui spectacol eclectic, în care se vor regăsi teme muzicale folclorice extrem de cunoscute, în variante reintrepretate de invitații speciali: Grigore Leșe, Damian Drăghici și Alex Calancea Band, alături de Orchestra "Lăutarii" din Chișinău, condusă de maestrul Niolae Botgros. De asemenea, pe scenă vor fi artiști din toate regiunile istorice ale țării, nume sonore ale folclorului.

Festivalul Internațional "Cerbul de Aur" este organizat de Televiziunea Română, iar anul acesta Radio România este co-producător./eradu/atataru

 

Etichete cerbul de aurcerbul de aur 50folclor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live