Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 Ianuarie 2020
Vizualizari: 560
Comentează add

Australia este afectată de fenomene extreme după incendiile masive care au ucis 29 de persoane şi au ars un teritoriu cât o treime din Germania.

"Fenomene extreme" în Australia

radiojurnal

În Australia, asupra regiunilor grav afectate de incendii luna trecută, s-au abătut acum furtuni cu ploi torențiale și grindină, ianuarie 2020. Sursa: Liviu Gabriel Balica

Australia este afectată de fenomene extreme după incendiile masive care au ucis 29 de persoane şi au ars un teritoriu cât o treime din Germania.

Autorităţile avertizează că incendiile, care nu au fost stinse în întregime, ar putea creşte din nou în intensitate odată ce vor înceta ploile.

Din Australia relatează reporterul nostru Liviu Gabriel Balica: Furtuni cu ploi torențiale și grindină s-au abătut asupra regiunilor grav afectate de incendii.

În ultimele 36 de ore, fenomene meteo extreme au fost semnalate în zone din apropierea orașelor: Melbourne, Sydney și  Brisbane, dar cea mai afectată a fost capitala Australiei.

În Canberra vântul puternic a smuls copaci din rădăcini, iar grindina căzută a avut dimensiunea unei mingi de golf. Serviciile de Urgență din Canberra și statul Victoria au primit un număr record de apeluri telefonice.

Oamenii aflați în calea furtunii au solicitat sprijinul, semnalând inundații, acoperișuri distruse, geamuri sparte sau mașini avariate. Multe instituții publice au fost închise.

Ploaia a ajutat la combaterea incendiilor, dar există încă peste 80 de focare active.

Autoritățile anunță însă că în pofida precipitațiilor sezonul incendiilor de vegetație este departe de a se încheia.


Etichete fenomeneextremeaustralia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live