Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 18 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

4 August 2020
Vizualizari: 215
Comentează add

Federația Națională Sindicală "Ambulanța" cere autorităților să acorde stimulentul de risc tuturor angajaților cu activitate în teren.

Federația Națională Sindicală "Ambulanța" solicită sprijinul autorităților

florin-lepadatu

Foto: Atena Teognoste

Reprezentanții Federației Naționale Sindicale "Ambulanța" cer autorităților să acorde stimulentul de risc tuturor angajaților care desfășoară activitatea în teren, dar și sporul de recunoștință pentru personalul din linia întâi din serviciile de ambulanță.

De asemenea, ei solicită păstrarea celor 1.000 de posturi primite în acest domeniu, în perioada stării de urgență și organizarea de concursuri pentru ocuparea lor.

Gheorghe Chiș, preşedintele federaţiei: "Rămâne ca să analizăm normativul de personal, pentru că noi am mai cerut cu această ocazie și demararea unui proiect național, pe cinci ani de zile, prin care să se aducă Serviciului de Ambulanță, ca și posturi mă refer, la nivelul la care îl scontăm și care îl considerăm că va fi cel care va aduce un echilibru în sistemul de urgență.

Eficientizarea echipajelor prin creșterea numărului de membri în echipaj, pentru că în acest moment noi mergem pe minim, conform legislației în vigoare, în condițiile în care noi lucrăm e imposibil ca să poți să faci activitate medicală de urgență cu toate manevrele care se impun, cu un număr redus de personal.

Noi vrem ca să nu mai fim siliți să solicităm trecătorului, să solicităm aparținătorului din familie ca să ajute la tot ceea ce înseamnă manevrare, manevrele de resuscitare."

Gheorghe Chiș mai spune că, în acest moment, 35 de angajați ai serviciilor de ambulanță sunt infectați cu noul coronavirus și se află în izolare la domiciliu, potrivit Rador.

 

Etichete virusmedici

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live