Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Sâmbătă, 28 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

15 Mai 2018
Vizualizari: 703
Comentează add

Israelul i-a cerut astăzi consulului general turc la Ierusalim să plece, pe fondul unei noi crize diplomatice provocate între cele două ţări.

Fâşia Gaza: Israelul îi cere consulului turc la Ierusalim să plece

radu-dobritoiu

Israelul i-a cerut astăzi consulului general turc la Ierusalim să plece, pe fondul unei noi crize diplomatice provocate între cele două ţări de moartea a zeci de palestinieni sub gloanţele israeliene, luni, în Fâşia Gaza, relatează AFP.

"Consulul turc la Ierusalim a fost convocat în această după-amiază la Ministerul de Externe şi i s-a cerut să se întoarcă în ţara sa pentru o perioadă de timp", a informat ministerul pe reţelele sociale.

Consulatul general turc asigură o misiune de reprezentare diplomatică la Ierusalim pe lângă Autoritatea Palestiniană, embrionul statului palestinian independent. Ambasada Turciei în Israel se află la Tel Aviv.

Mai devreme, Ankara îi ceruse ambasadorului Israelului să părăsească temporar Turcia pentru a protesta faţă de moartea a circa 60 de manifestanţi palestinieni, ucişi luni în Fâşia Gaza de soldaţi israelieni la frontieră.
 


Etichete Ambasada SUA Ierusalimcriza Israel-Turcia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live