Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTRE SACRU SI PROFAN Miercuri, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

31 Martie 2021
Vizualizari: 343
Comentează add

Extremismul și xenofobia sunt intolerabile, spune președintele României

radiojurnal

 Preşedintele Klaus Iohannis.                 Foto: presidency.ro

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că protestele sunt firești în democrațiile funcționale, însă subliniază că manifestările violente, extremismul, xenofobia sunt intolerabile și complet de neacceptat.
 
România este o democrație funcțională și matură în care libera exprimare a opiniilor este garantată, a spus Klaus Iohannis într-un comunicat primit la redacție. Libertatea de gândire nu poate fi îngrădită, toți avem dreptul la opinie și dreptul să ne-o putem exprima public.
 
Demonstrațiile și protestele sunt firești, legitime și fac parte din structura oricărei democrații funcționale. Intolerabile și complet de neacceptat sunt manifestările violente, extremismul, xenofobia, toate acestea ascunse grosolan în spatele unor revolte îndreptate împotriva unor măsuri menite să protejeze viața și sănătatea tuturor, inclusiv ale celor care protestează și neagă efectele dramatice ale unei pandemii care a îmbolnăvit peste 100 de milioane de oameni și a răpus milioane de suflete la nivel global,transmite președintele Iohannis.

Etichete Klaus IohannisRomânia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live