Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Miercuri, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Cerven

15 Noiembrie 2017
Vizualizari: 1161
Comentează add

Expoziţia "Temple şi Sinagogi din România: Patrimoniu evreiesc, naţional şi universal" este găzduită de Palatul Patriarhal şi poate fi vizitată până pe 24 noiembrie.

Expoziţie de fotografii cu sinagogi şi temple evreieşti

angela-cerven

Sinagoga Mare din Iaşi           Foto: ro.wikipedia.org/wiki/Sinagoga_Mare_din_Iași.

Fotografii ale unor sinagogi şi temple, obiecte ritualice din sinagogă sau ale unor edificii de cult distruse pot fi văzute în sala Europa Christiana a Palatului Patriarhal. Imaginile document fac parte din expoziţia "Temple şi Sinagogi din România: Patrimoniu evreiesc, naţional şi universal", care poate fi vizitată până pe 24 noiembrie.

Vernisajul a fost urmat de un simpozion despre rolul sinagogii. O secţiune a expoziţiei este dedicată templelor şi sinagogilor care nu mai sunt.

"Sunt o serie de clădiri dispărute. Un caz special pentru a reprezenta sinagogile demolate şi pierdute în timpul Holocaustului, este Kahal Grande şi care este un adevărat simbol de sacrificiu prin ardere şi cum simbolurile religioase evreieşti au fost atacate în timpul Holocaustului, în special în timpul Pogromului din Bucureşti", a spus cercetătoarea la Centrul pentru Studiul Istoriei Evreilor din România, Anca Tudorancea.

Valorificarea lăcaşurilor de cult ca spaţii în care oamenii se dezvoltă spiritual este o obligaţie.

"Construirea, conservarea şi promovarea lăcaşului de cult ca spaţiu de comuniune a comunităţii cu Dumnezeu şi cu oamenii, dar şi ca spaţiu de cultură spirituală şi de identitate comunitară, etnică şi religioasă, din generaţie în generaţie, este un act de responsabilitate şi o necesitate spiritual, culturală şi socială", a declarat Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel. 

La evenimentul organizat de Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România - cultul mozaic au fost prezenţi şi muftiul cultului musulman, Iusuf Murat, episcopul Datev Hagopian - Întâistătătorul Bisericii Armene şi Virgil Achihai - preşedintele Uniunii Bisericilor Creştine după Evanghelie.


Etichete Europa ChristianaPalatului PatriarhalAnca TudoranceaIusuf MuratDatev HagopianVirgil AchihaiPatriarhul Bisericii Ortodoxe RomâneDaniel

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live