Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ Duminică, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

23 Noiembrie 2019
Vizualizari: 533
Comentează add

UPDATE: Explozia produsă în blocul din Galaţi a fost cauzată cel mai probabil de o acumulare de gaze la un aparat de gătit.

Explozie într-un bloc din Galați

maria-mandita-galati

Foto: ISU.

UPDATE: Explozia produsă în blocul din Galaţi a fost cauzată cel mai probabil de o acumulare de gaze la un aparat de gătit

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (23 noiembrie, ora 12:00:40) - Realizator: Nicoleta Turcu - Reporter: Maria Măndiţa
Realizator: Comisia judeţeană pentru situaţii de urgenţă, condusă de prefectul judeţului Galaţi, s-a deplasat la blocul unde a avut loc o explozie sâmbătă dimineaţă.

Reprezentanţii Primăriei au vrut să constate dacă sunt persoane care au nevoie de adăpost temporar, dar niciunul dintre locatari nu a vrut să-şi părăsească apartamentul.

Totodată, o comisie a Inspectoratului de Stat în Construcţii va evalua structura de rezistenţă. Proprietarul apartamentului în care s-a produs deglagraţia a fost transportat de urgenţă la spital, cu arsuri de gradul 2 şi 3. Alte patru apartamente de la mansarda imobilului au fost afectate.
*
-: S-a zguduit, trebuie să schimb ușa, că nu pot s-o încui, nu pot să plec de acasă.


Reporter: Înţeleg că ar trebui făcută o expertiză, ceva, nu?


-: Da, da. Uşa e îndoită toată...


-: Placa aia a căzut peste unul din copii...


Reporter: Câţi ani au?


-: Zece şi cinci ani.


Reporter: Au păţit ceva?


-: Nu, sunt sănătoşi, sunt în regulă amândoi, soţia e bine.
Reporter: Unde sunt acum?
-: Sunt la socri.


Reporter: Aveţi asigurare?


-: Avem şi RCA obligatorie şi, cum ne obligă banca când luăm un credit... Din fericire, că nu se aşteaptă nimeni să se întâmple chestii de genul ăsta.


Reporter: Despre posibila cauză a producerii exploziei din această dimineaţă, ne vorbeşte purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, locotnent colonel Eugen Chiriţă.


Locotenent-colonel Eugen Chiriță, purtător de cuvânt al ISU Galați: Explozia s-a produs cel mai probabil pe fondul unei acumulări de gaze la un aparat de gătit, folosit de acesta pentru a se încălzi. În acea cameră, în bucătăria locuinţei, exista şi o centrală montată, dar detectorul de gaz nu era tras la priză, nu era în funcţiune.

---Știrea inițială---

O explozie a avut loc, în această dimineaţă, într-un bloc de locuinţe din municipiul Galaţi. Un bărbat a fost rănit şi a fost transportat la spital.

Potrivit primelor informaţii, deflagraţia a fost provocată de o acumulare de gaze.

Reporter: Maria Măndiţa - Explozia a avut loc în jurul orei 6:00 într-un apartament aflat la etajul al patrulea al unui bloc cu 5 etaje.

Suflul exploziei a provocat proprietarului apartamentului, un bărbat de 50 de ani, arsuri de gradul II și III pe 25% din suprafața corpului, acesta fiind transportat de urgență la spital.

Alte patru apartamente aflate la mansarda blocului au rămas fără acoperiș din cauza exploziei.

locotenent colonel Eugen Chiriță, purtător de cuvânt al ISU Galați: Explozia nu a fost urmată de incendiu. Proprietarul apartamentului unde s-a produs explozia a suferit arsuri de gradul II şi III, a primit îngrijiri medicale și a fost transportat la spital.

La o primă evaluare nu sunt daune structurale la bloc, nu s-a impus evacuarea locatarilor.

Gazul este oprit în tot blocul. Așteptăm specialiştii de la Inspectoratul de Stat în Construcţii pentru a face o evaluare.


Etichete galatiexplozieblocgaze

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live