Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 12 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Gomboş

18 Septembrie 2016
Vizualizari: 747
Comentează add

29 de persoane au fost rănite, la New York, în urma unei explozii descrisă de primarul localităţii drept "un act deliberat".

Explozia de azi noapte de la New York "a fost un act deliberat"

catalin-gombos

Foto: captură video

În Statele Unite, oficiali specializaţi în combaterea terorismului anchetează trei incidente - două explozii şi un atac cu cuţit - care au avut loc sâmbătă şi aseară în mai multe oraşe americane, însă până în acest moment nu există informaţii că între acestea ar exista vreo legătură sau că ar fi vorba de atacuri teroriste.

29 de persoane au fost rănite, la New York, în urma unei explozii descrisă de primarul localităţii drept "un act deliberat", transmite Reuters.

Bomba a fost detonată într-o zonă aglomerată din cartierul Chelsea din Manhattan.

CNN scrie că un posibil al doilea dispozitiv exploziv a fost găsit de poliţie în apropierea locului în care s-a produs explozia de azi-noapte.

Este vorba de o oală sub presiune din care ieşeau fire conectate la un telefon mobil. Oalele sub presiune pot fi folosite pentru a construi bombe artizanale - este cazul atacului terorist care a avut loc la maratonul din Boston, în 2013 - iar telefoanele mobile sunt utilizate pentru a le detona de la distanţă.

De altfel, atentatul terorist de la Boston - comis de doi fraţi ceceni adepţi ai grupărilor jihadiste şi soldat cu moartea a trei persoane şi rănirea altor 260 - a fost evocat şi în cazul exploziei unei bombe artizanale amplasată în zona în care s-a desfăşurat o cursă de alergare în statul New Jersey.

Mai multe astfel de bombe fuseseră amplasate într-un tomberon de gunoi, însă doar una dintre acestea a explodat, într-un moment în care în apropiere nu se afla nimeni, astfel încât nu există victime.

La cursă - un eveniment organizat pentru puşcaşii marini şi familiile acestora - ar fi trebuit să participe 5000 de persoane. În sfârşit, un alt atac a avut loc, tot aseară, într-un oraş din statul Minnesota.

8 persoane au fost rănite prin înjunghere de un bărbat care ar fi întrebat cel puţin o persoană dacă este musulmană şi ar fi făcut mai multe referiri la Allah.

Autorităţile nu pot spune, pentru moment, dacă vreunul dintre atacuri a fost de natură teroristă.


Etichete explozieNew Yorkact deliberatChelseaManhattan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live