Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Sâmbătă, 11 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petio Petkov, corespondent RRA în Bulgaria

14 Noiembrie 2016
Vizualizari: 910
Comentează add

Rezultatele parţiale îl dau drept câştigător pe candidatul socialist, generalul Rumen Radev, situaţie în care actualul premier Boiko Borisov a anunţat că îşi depune mandatul

Exit-poll-uri după alegerile prezidenţiale din Bulgaria

petio-petkov-corespondent-rra-in-bulgaria

 Ţeţka Ţaceva (stânga) și Rumen Radev (dreapta). Foto: Arhivă.

Rezultatele parţiale după scrutinul prezidenţial care a avut loc ieri, în Bulgaria, îl dau drept câştigător pe  candidatul Partidului Socialist, Rumen Radev. El a obţinut între 58 şi 60 la sută în exit-polluri, în timp ce contracandidata sa, preşedinta conservatoare a Parlamentului, Ţeţka Ţaceva, a fost creditată cu 35-37 la sută din sufragii.

Premierul Boiko Borisov şi-a anunţat hotărârea de a depune demisia guvernului în prima zi de lucru a legislativului de la Sofia. Decizia a fost motivată de faptul că vechea majoritate parlamentară nu mai există după ce o mare parte din simpatizanţii partenerilor  la guvernare din Blocul reformator şi Blocul patriotic l-au sprijinit, împreună cu Partidul Socialist Bulgar, pe generalul Rumen Radev.

Se întrevede o perioadă de criză după ce socialiştii au spus că vor înapoia un eventual mandat de formare a cabinetului. 

Boiko Borisov a lansat ideea convocării unei Mari adunări naţionale în vederea introducerii votului uninominal, a votului obligaroriu, şi reducerii de la 240 la 120 a numărului de deputaţi.


Etichete BulgariaBoiko BorisovRumen RadevTetka TacevaSofiaalegeripartidul socialist

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live