Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 21 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alin Şerbănescu

16 Septembrie 2016
Vizualizari: 1029
Comentează add

Guvernul a ajuns la concluzia că s-au înregistrat progrese semnificative în punerea în aplicare a pachetului legislativ.

Executivul a evaluat măsurile de reducere a birocraţiei

alin-serbanescu

Foto: gov.ro.

Executivul a evaluat rezultatele măsurilor de simplificare şi de reducere a birocraţiei şi a ajuns la concluzia că s-au înregistrat progrese semnificative în punerea în aplicare a pachetului legislativ.

Potrivit evaluării de astăzi a Guvernului, demersurile pentru debirocratizare includ acceptarea copiei după buletin prin email, eliminarea copiilor legalizate ale documentelor, furnizarea unor adrese pe email pentru comunicare electronică cu cetăţenii şi punerea la dispoziţie a unor metode alternative de plată pentru serviciile publice, pe lângă plata în numerar la ghişeu.

Printre măsurile şi rezultatele de etapă raportate de ministere se numără publicarea din oficiu a informaţiilor şi modelelor de formulare sau cereri aferente tuturor serviciilor publice furnizate în mod electronic, pe adresa de web www.edirect.e-guvernare.ro.

Ministerul Educaţiei a eliminat solicitarea copiilor legalizate de către şcoli, iar Ministerul Afacerilor Externe a transmis instrucţiuni în reţeaua consulară pentru eliminarea cerinţei copiei legalizate.

Însă centralizarea la nivelul Cacelariei primului-ministru arată că trebuie modificate peste 400 de hotărâri de guvern pentru a elimina copiile legalizate la nivelul întregii administraţii centrale.

Printre alte măsuri, Ministerul de Interne a informat unităţile de poliţie cu privire la solicitarea cazierului judiciar de către instituţii direct de la acestea şi a impus ca solicitarea extrasului de pe acel document să se facă doar cu acordul persoanei.

Tot ca efect al măsurilor de debirocratizare impuse de Guvern, anumite informaţii privind indemnizaţiile pentru creşterea copilului pot fi furnizate pe email.

Serviciile consulare oferite de Ministerul de Externe sunt complet informatizate, iar la majoritatea misiunilor diplomatice au fost montate POS-uri pentru plata la ghişeu.
 


Etichete măsuri de reducere a birocraţieiguvernevaluare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live