Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mircea Dascaliuc, Radio Chişinău

17 Martie 2014
Vizualizari: 977
Comentează add

Aproape o treime din populaţia Republicii Moldova consideră că evenimentele din Ucraina reprezintă o provocare politică din partea Federaţiei Ruse, conform unei cercetări recente.

Evenimentele din Ucraina, "o provocare politică" a Rusiei

mircea-dascaliuc-radio-chisinau

Chişinău. Foto: captură youtube.com

Aproape o treime din populaţia Republicii Moldova consideră că evenimentele din Ucraina reprezintă o provocare politică din partea Federaţiei Ruse, conform datelor unei cercetări realizate de Asociaţia Sociologilor şi a Demografilor de la Chişinău.

Peste 50% din respondenţi au criticat decizia Rusiei de a interveni militari în Crimeea, în timp ce 24% consideră că este o decizie corectă.

Aproape 30% dintre cei chestionaţi cred că situaţia din Ucraina va complica procesul de reglementare a conflictului transnistrean, iar fiecare al 10-lea respondent este de părere că situaţia din Ucraina reprezintă şi o ameninţare la securitatea Republicii Moldova.

Sondajul relevă că numărul adepţilor integrării europene şi ai celei euro-asiatice rămâne aproximativ egal.

Dacă alegerile ar avea loc duminica viitoare, Partidul Comuniştilor ar acumula în continuare cel mai mare număr de voturi, aproximativ 30%.

Pentru Partidul Liberal Democrat, al doilea ca mărime în Republica Moldova ar vota 12,5%, Partidul Democrat ar obţine 7,9%, Partidul Liberal 6,3% iar Partidul Socialiştilor 4,8%.

Aproximativ o treime din cei intervievaţi nu şi-au exprimat o obţiune clară de vot.


Etichete UcrainaRepublica MoldovaChişinăuCrimeeaRusiadeciziesondajPartidul ComuniştilorPartidul DemocratPartidul LiberalPartidul Socialiştilor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live