Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 02 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

15 Ianuarie 2018
Vizualizari: 1662
Comentează add

Este a treia ediţie a proiectului "Pe aripile culturii române", care se desfăşoară aici, pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" Otopeni.

Eveniment dedicat Zilei Culturii Naţionale pe Aeroportul "Henri Coandă"

alex-lancuzov

Arhivă foto: www.bucharestairports.ro

Un eveniment deosebit dedicat Zilei Culturii Naţionale se desfăşoară, la această oră, în terminalul Plecări de la Aeroportul "Henri Coandă".

Este a treia ediţie a proiectului "Pe aripile culturii române", care se desfăşoară aici, pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" Otopeni.

Aeroportul este un spaţiu multicultural, o zonă de tranzit, unde se întâlnesc oamenii de pe mai multe continente, o ocazie pentru păstrarea tradiţiilor celor care pleacă din ţară, dar şi pentru a face cunoscute străinilor valorile culturale româneşti.

Au fost momente muzicale susţinute de Corala "Armonia Arhiepiscopiei Tomisului", cu repertoriu variat, foloclor românesc, piese religioase, colinde tradiţionale româneşti, dar şi străine, sau compoziţii din repertoriul clasic universal.

Nu a lipsit un recital de poezie eminesciană susţinut de actorul Silviu Biriş, un dar de Ziua Culturii Naţionale, după cum a subliniat directorului Institutului "Eudoxiu Hurmuzachi".

Acest spectacol artistic a fost ca un magnet pentru pasageri, foarte emoţionant pentru românii care pleacă din ţară şi deopotrivă atractiv pentru străinii interesaţi de tradiţiile muzicale româneşti.


Etichete ziua culturiiEveniment dedicat Zilei Culturii NaţionaleAeroportul Henri CoandăPe aripile culturii române

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live