Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Johann Pohrib

12 Martie 2014
Vizualizari: 1386
Comentează add

Vă propunem să ascultaţi miercuri seară Eurythmics Live 1983-1989, un album ce cuprinde cele mai bune piese ale grupului înregistrate în concert pe parcursul anilor 80.

Eurythmics: "Live 1983 – 1989"

johann-pohrib

Eurythmics, concert în Germania, 1987. Foto: Wikepedia.org

Eurythmics a fost unul din cele mai de succes fenomene din anii 80.

Desi cei mai multi artisti contemporani au disparut odata cu schimbarea preferintelor tinerelor generatii, Eurythmics a continuat sa lanseze hituri transformandu-i pe solista Annie Lennox intr-o vedeta recunoscuta international si pe Dave Stewart intr-un producator renumit.

Originea acestui grup se numeste Tourists, o trupa de post-punk din anii 70-80 formata din Lennox si Stewart.

Cei doi s-au cunoscut in Londra pe cand ea studia la Academia de Muzica. Stewart plecase dintr-o formatie de folk-rock pe nume Longdancer si scria versuri impreuna cu chitaristul Pete Coombers.

Imediat dupa intalnirea lor, Stewart si Lennox au devenit iubiti si colegi de trupa.

In anul 1980, relatia dintre Lennox si Stewart s-a destramat si o data cu ea si formatia.

Desi nu mai erau iubiti, acestia au decis sa continue sa cante impreuna sub numele de Eurythmics si au plecat in Germania pentru a inregistra primul lor album.

Cu ajutorul unor cantareti precum Can si tobosarul de la Blondie, Clem Burke, cei doi au debutat in 1981 cu productia „In The Garden”.

Desi nu s-a vandut destul de bine, trupa a perseverat si a construit propriul studio pentru a inregistra urmatorul album, „Sweet Dreams (Are Made of This)”, lansat in 1983.

RRA va propune sa ascultati in aceasta seara Eurythmics Live 1983-1989, un album ce cuprinde cele mai bune piese ale grupului inregistrate in concert pe parcursul anilor 80.


Etichete EurythmicsconcertalbumAnnie LennoxDave StewartPete CoombersSweet Dreams

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live