Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Joi, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

25 Noiembrie 2019
Vizualizari: 358
Comentează add

Europol anunță că a colaborat cu 9 dintre cele mai mari platforme de internet pentru a contracara operaţiunile de propagandă ale ISIS, inclusiv cu Google, Twitter şi Telegram.

Europol a închis mai multe servere şi conturi online folosite de ISIS

sergiu-stet

  Foto: Arhivă.

Procurorii belgieni au distrus mai multe servere de internet folosite de gruparea Stat Islamic (ISIS), fiind închise mai multe conturi şi websiteuri administrate de aceasta, în cadrul unei operaţiuni conduse de agenţia europeană de poliţie, Europol, transmite luni, 25 noiembrie, agenţia de presă Belga.
 
Europol a comunicat că în cursul zilei de luni va face publice detalii ale acestei iniţiative. "Am reuşit să închidem un mare număr de conturi şi o serie de websiteuri", a declarat Eric Van Der Sypt, purtătorul de cuvânt al procuraturii, citat de Belga.
 
Într-un comunicat, Europol afirmă că a colaborat cu nouă dintre cele mai mari platforme de internet pentru a contracara operaţiunile de propagandă ale ISIS, inclusiv cu Google, Twitter, Instagram şi Telegram.
 
Pe websiteul Europol se precizează că au fost analizate "clipuri de propagandă, publicaţii şi conturi de reţele sociale ce susţin terorismul şi extremismul violent", pe durata a două zile, în decursul săptămânii trecute. "Telegram a fost furnizorul de servicii online unde au fost găsite cele mai multe materiale ilicite. În consecinţă, un număr semnificativ de actori cheie din reţeaua ISIS de pe Telegram au fost eliminaţi de pe această platformă", a precizat Europol, apreciind sprijinul acordat de Telegram în "eradicarea conţinutului ostil".

Etichete TelegramTwitterFacebookISISStat Islamic

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live