Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mario Balint

15 Septembrie 2018
Vizualizari: 767
Comentează add

Eroii bănăţeni care au căzut în Primul Război Mondial pentru reîntregirea ţării, au fost comemoraţi vineri, la Crucea Monument din vîrful Muntelui Mic, la 1670 m altitudine.

Eroii bănăţeni au fost comemoraţi la Crucea Monument de pe Muntele Mic

mario-balint

Foto: Mario Balint

Eroii bănăţeni care au căzut în Primul Război Mondial pentru reîntregirea ţării, au fost comemoraţi vineri, la Crucea Monument din vîrful Muntelui Mic, la 1670 m altitudine.

Într-o procesiune a recunoștinței pentru eroii bănățeni jertfiți pentru marele ideal național, Episcopia Caransebeșului împreună cu Brigada 18 Cercetare și Supraveghere „Decebal”, din Timişoara, a organizat Pelerinajul pe Muntele Mic în memoria eroilor români făuritori ai Marii Uniri din 1918.

Aproape 1000 de credincioşi din întregul Banat istoric s-au aflat astăzi, cu prilejul Sărbătorii Înălţării Sfintei Cruci, pe Muntele Mic, la Crucea Monment, de 25 de metri înălţime, ridicată în 1936.

Militarilor de la Brigada 18 Cercetare și Supraveghere „Decebal” din Timișoara li s-au alăturat și efective ale Ministerului Apărării Naționale, ale Inspectoratului Județean de Jandarmi „Gl. Bg. Vasile Zorzor” Caraș-Severin și ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic” Caraș-Severin.

Sfînta Liturghie şi slujba de pomenire a eroilor din Primul Război Mondial a fost oficiată de PS Lucian, Episcopul Caransebeşului, alături de un sobor din 50 de preoţi.

Caravana medicală „Uniți sub Tricolor prin Sănătate” s-a aflat şi ea pe Muntele Mic. La aproape 1.700 de metri, medicii militari au fost la dispoziția pelerinilor la Crucea Monument de pe Muntele Mic.

După oficierea Sfintei Liturghii, personalul medical din Spitalul Clinic Medical de Urgenţă „Dr. Victor Popescu” Timişoara a oferit consultaţii medicale gratuite, astfel: O.R.L., cardiologie, analize glicemie, saturaţie oxigen, determinare tensiune arterială, efectuare de E.K.G. De asemenea, echipa medicală a Centrului de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului a prezentat demonstrativ manevre de prim-ajutor, salvatoare de viaţă.

Caravana medicală„Uniţi sub Tricolor prin Sănătate” este un proiect aprobat de Ministerul Apărării Naţionale şi susţinut de Direcţia Medicală.


Etichete eroii bănăţeniPrimul Război MondialCrucea Monument din vîrful Muntelui Mic

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live