Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ Miercuri, 15 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

17 Mai 2014
Vizualizari: 1187
Comentează add

Anton Durcovici, care a murit la Sighetu Marmaţiei în temniţele comuniste, a fost înălţat la rangul de Fericit de trimisul special al Papei Francisc I, cardinalul Angelo Amatto.

Episcopul martir Anton Durcovici a fost beatificat la Iaşi

florin-lepadatu

Mii de credincioşi de rit romano-catolic au participat sâmbătă la Iaşi, la ceremonia de beatificare a episcopului martir Anton Durcovici, figură proeminentă a Bisericii Romano-Catolice, exemplu de dăruire pînă la sacrificiu pentru afirmarea credinţei creştine pentru pace, armonie şi fraternitate.

Episcopul martir, care a murit la Sighetu Marmaţiei în temniţele comuniste, a fost înălţat la rangul de Fericit de trimisul special al Papei Francisc I, cardinalul Angelo Amatto.

Angelo Amatto a oficiat Sfânta Liturghie, alături de numeroşi episcopi din întreaga ţară şi de peste 500 de preoţi romano-catolici.  

Potrivit preotului Cornel Kadar, sărbătoarea este una deosebită.

"Este vorba de episcopul Anton Durcovici, care a murit ca martir în închisoarea comunistă de la Sighetu Marmaţiei, la 10 decembrie 1951. Este o sărbătoare deosebită. Astăzi este ridicat la cinstea altarelor, declarat Fericit de reprezentantul Sfântului Părinte, Papa Francisc, cardinalul Angelo Amatto. Un eveniment de bucurie, credincioşii au aşteptat atâţia ani, s-au rugat şi iată că astăzi li se împlineşte rugăciunea lor", a spus părintele Cornel Kadar.


Etichete beatificareAnton DurcovicucardinalAngelo AmattoBiserica Catolicăpreoţicomunismmartirliturghie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live