Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

7 Decembrie 2021
Vizualizari: 3366
Comentează add

Emiratele Arabe Unite au decis să mute pentru sâmbătă-duminică weekend-ul lor care până acum era vineri-sâmbătă şi să treacă la o săptămână de lucru de patru zile și jumătate

Emirate Arabe Unite trec la o săptămână de lucru de patru zile şi jumătate

florin-lepadatu

Foto arhivă

Emiratele Arabe Unite au decis să mute pentru sâmbătă-duminică weekend-ul lor care până acum era vineri-sâmbătă şi să treacă la o săptămână de lucru de patru zile şi jumătate, informează marţi agenţia de presă WAM, preluată de France Presse.

În afara celor două zile libere de sâmbătă şi duminică, locuitorii EAU vor avea o jumătate de zi suplimentară de odihnă de vineri după-amiaza, ziua marii rugăciuni săptămânale în ţările musulmane.

"Emiratele Arabe Unite sunt prima ţară din lume care introduce o săptămână de muncă mai scurtă de cinci zile", în vigoare în alte ţări, potrivit WAM.

În majoritatea ţărilor arabe, weekend-ul este vineri-sâmbătă.

Federaţia, care regrupează şapte emirate, va deveni singura ţară din Golf cu un weekend sâmbătă-duminică, o decizie care îi permite să se alinieze majorităţii ţărilor din lumea non-arabă.

"Săptămâna de lucru naţională" va fi obligatorie pentru sectorul public începând din ianuarie, notează Agerpres.


Etichete exclusiv onlineorientdubaiEAUorientul mijlociuarabia saudităiranafganistanpakistan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live