Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Duminică, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

23 Septembrie 2020
Vizualizari: 495
Comentează add

Elevii și copiii de grădinițe care învață în clădiri în care vor fi amenajate secții de votare vor face cursuri online vineri, luni și marți.

Elevii vor face cursuri online vineri, luni și marți

radiojurnal

Elevii și copiii de grădinițe care învață în imobile în care vor fi amenajate secții de votare pentru alegerile locale de duminică vor face exclusiv cursuri online vineri, luni și marți.

Hotărârea a fost luată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și aprobată apoi prin ordin al ministrului educației care a fost deja publicată în Monitorul Oficial.

Cele trei zile în care copiii nu vor merge la școală sau la grădiniță le vor permite autorităților să pregătească secțiile de votare, iar după ziua scrutinului să curețe și să dezinfecteze sălile de clasă, altfel încât elevii și preșcolarii se poată reveni în siguranță la cursuri.

Premierul Ludovic Orban a declarat azi că profesorii din România trebuie să învețe să predea și online, în condițiile în care există și cadre didactice care nu vor să susțină astfel de cursuri.

Ludovic Orban: Trebuie să învețe să predea online. Noi am făcut toată vara cursuri de îmbunătățirea competențelor digitale ale cadrelor didactice, continuăm constant realizarea acestor cursuri și profesorii trebuie să se obișnuiască cu acest mod de predare. Este greu de anticipat cât va dura pandemia, când se va descoperi un vaccin, este clar că învățământul se va desfășura în una dintre cele trei situații: cu copii în clasă, în sistem mixt hibrid și în sistem online în cazul în care o școală se află, cum s-ar zice, în scenariu roșu.

Din cauza epidemiei de COVID-19, legea educației a fost modificată și prevede că învățământul preșcolar, școlar, preuniversitar și universitar se poate desfășura online pe perioada stării de urgență sau de asediu.

Legislația nu include însă şi cursurile online pe timpul stării de alertă în care România se găsește de la jumătatea lunii mai, iar șeful executivului nu a exclus zilele trecute o nouă modificare a Legii educației.


Etichete (ii)elevicursurivotareonline

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live