Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Miercuri, 03 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Costi Dumăscu

4 Octombrie 2015
Vizualizari: 847
Comentează add

În unităţile de învăţământ nu vor veni nici profesorii, nici elevii, a anunţat vineri purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu.

Elevii de la şcolile şi liceele din Capitală nu merg luni la ore

costi-dumascu

Arhivă Foto: Gina Poenaru.  

Elevii de la şcolile şi liceele din Capitală nu vor merge luni la ore.

5 octombrie este Ziua Mondială a Educaţiei, aşa cum a stabilit - în urmă cu peste 20 de ani - Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură.

În unităţile de învăţământ nu vor veni nici profesorii, nici elevii, a anunţat vineri purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu.

Potrivit contractului colectiv de muncă al profesorilor din capitală, 5 octombrie este zi nelucrătoare, ceea ce nu este tocmai pe placul bucureştenilor care au copii în clasele mici şi care trebuie să găsească o soluţie să îi supravegheze fără să lipsească de la locurile de muncă.

Nu la fel stau lucrurile în ţară.

Corespondenţii noştri transmit că elevii şi profesorii vor merge la şcoală dar nu pentru ore, ci pentru alte activităţi numite de minister specifice şi stabilite de conducerea fiecărei unităţi de învăţământ în parte - excursii, vizite la muzee, jocuri şi activităţi sportive.

Va fi adică, pe modelul Săptămânii altfel, o zi altfel la nivel mondial.

Profesorii sunt sărbătoriţi de Ziua Mondială a Educaţiei în peste 200 de ţări.

Festivitatea de deschidere a noului an de studiu la Universitatea din Bucureşti este dedicată Zilei Mondiale a Educaţiei.

La eveniment va participa preşedintele, Klaus Iohannis şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. 


Etichete elevişcoliliceeZiua Mondială a Educaţieiprofesorieducaţieînvăţământpurtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului BucureştiMarian Banu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live